© M. de Gruyter & N. de Jong

Vreemd Ding (6+)

Martha!tentatief & HNT Jong (B/Nl)
Wat doet dat Vreemd Ding toch bij die roze panter?
vr 7 feb ’25 19:00
7 feb ’25
19:00
  • 7 feb ’25
    19:00
    Budascoop zaal 1

Wie is toch dat wonderlijke wezentje dat alle bevelen van de roze panter zomaar uitvoert? En wat zal er gebeuren als het wezentje opeens beslist dat niet meer zomaar te doen? Actrice en theatermaker Evgenia Brendes vertaalt het zoeken naar haar identiteit in pakkend theater voor 6-plussers.

Een wonderlijk wezentje leeft samen met een roze panter die nooit stopt met praten. Samen voeren ze bijzondere rituelen uit, waarbij de panter bevelen uitdeelt. Het wezentje doet erg haar best om alles juist te doen. Het is niet de bedoeling vragen te stellen. Volg de regels, ook als je ze niet begrijpt. En dan gaan op een dag alle alarmbellen af omdat het wezentje beslist om niet meer mee te doen. 

Actrice en theatermaker Evgenia Brendes groeit na haar aankomst in België op tussen verschillende talen en culturen. De impact van definitief vertrekken, je weg zoeken in een nieuw land en een nieuwe wereld, om tenslotte een nieuwe identiteit te vinden, vormen de achtergrond van haar werk. Voor de voorstelling ‘Vreemd Ding’ lieten de makers zich inspireren door de prentenboeken van tekenaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept: Evgenia Brendes. Makers: Evgenia Brendes & Bram Coopmans. Spel: Evgenia Brendes & Roel Swanenberg. Eindregie: Jef van Gestel. Decor & kostuumontwerp: Sacha Zwiers. Lichtontwerp: Tim Clement. Dramaturgie: Martine Manten. Artistieke coaching: Bart van Nuffelen. In samenwerking met: hetpaleis. Coproductie: Perpodium. Met de steun van: Tax Shelter van de Belgischie federale overheid via Cronos Invest.

Ontdek ons aanbod