(c) Jana As

Illuminine
Rauwe en minimale puurheid in een IJslands jasje
do 31 okt ’24 20:15
31 okt ’24
20:15
  • 31 okt ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Voor zijn debuutalbum waagde Kevin lmbrechts, die op het podium verschijnt als Illuminine, het om zijn minimale muziek op te sturen naar de producent van Sigur Rós. Het begin van een samenwerking en sound die wereldwijd snaren zou raken. Zijn vierde plaat is een radicale ode aan de puurheid.

Kevin lmbrechts is Illuminine, boegbeeld van de minimale muziek. In een wereld en tijd van chaos bewaart hij, met de gitaar op schoot, radicaal de kalmte. Alleen op zijn kamer, maar dat maakt de luisteraar niet minder welkom.

In 2015 debuteerde Illuminine met ‘#1’. Hij trok zijn stoute schoenen aan en stuurde de muziek naar Birgir Jón Birgisson, vaste producer van Sigur Rós, en de twee werden snel partners in melancholy. Birgisson zat ook achter de knoppen bij opvolgers ‘#2’ en‘#3’, platen die een reis verbeelden die niet rechtlijnig naar een bestemming gaat.

Wat Illuminine maakt, raakt overal ter wereld een snaar: al meer dan 100 miljoen luisteraars vonden zijn muziek op Spotify en consorten. Dat leverde hem aandacht op van internationale media als BBC, KEXP, The Guardian en Pitchfork. Ook tv- en radiomakers wereldwijd gebruiken zijn muziek om momenten van reflectie kracht bij te zetten. Zo componeerde Kevin lmbrechts de muziek voor onder meer de Belgische docufilm ‘De Stig’ (2020), de Britse ITV- reeks ‘Against The Odds’ (2022) en Xbox-game ‘Somerville’ (2022).

Na Birgisson zou lmbrechts nog verwante zielen leren kennen. Zo werkte hij internationaal samen met Adam Bryanbaum Wiltzie (USA, A Winged Victory for the Sullen), Alex Somers (IS, Sigur Ros, Jónsi), Will Samson (UK), Francesco Fabris (IT), Valgeir Sigurdsson (IS), Jan Swerts (BE) en Federico Albanese (lT).

Met ‘#4’ neemt Illumine acht jaar na zijn debuut het heft helemaal in eigen handen: hij schreef, producete en mixte de plaat zelf. Alleen voor de zang kreeg hij hulp van verwante zielen Vincent Coomans, Marble Sounds, Hannah Corinne en Shellter. Meer dan technische perfectie gaat het op dit buitengewoon pure album om wat er vanbinnen gebeurt. “Er hangt geen mist rond, geen toeters en bellen. Dit is wie ik ben, zo rauw als maar kan”, zegt Imbrechts er zelf over.

In samenwerking met Wilde Westen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Ontdek ons aanbod