(c) Han Ernest

Jazz Cats Clubshow

Meral Polat Trio
Folk, blues, jazz, pop en tijdloze verhalen in één overrompelend ervaring
wo 4 dec ’24 20:15
4 dec ’24
20:15
  • 4 dec ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Toen de Amsterdams-Koerdische zangeres Meral Polat de gedichten van haar overleden vader vond, vond ze meteen ook de basis voor het debuutalbum van haar trio. Gitaar en drum mengen zich moeiteloos met de poëtische nalatenschap van vader Polat, resulterend in muziek die recht naar het hart gaat.

Meral Polat is een Amsterdamse actrice, zangeres en theatermaakster met Koerdische roots. In haar trio neemt ze je mee op een reis langsheen hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aardse, hoopvolle en intense songs die een aanslag plegen op het hart en de benen.

Meral Polat is geboren om verhalen te vertellen en doet dat via theater- en filmproducties, maar ook muziek. Het eerste album van het trio ‘Ez Kî Me’ (‘Wie ben ik’) ontstond toen Merat na het overlijden van haar vader zijn gedichten vond. Via diens poëtische nalatenschap ondernemen de drie een zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. 

‘Ez Kî Me’ vertelt universele verhalen die een nieuwe invulling krijgen en nu eindelijk ook naar de Belgische podia worden gebracht. Daarvoor brengt Polat goed volk mee. Chris Doyle is een Amerikaanse multi-instrumentalist, wiens sound recht naar de essentie gaat, met warm groovende keyboards en snedig, hypnotiserend gitaarwerk op maat van de gloedvolle songs. Belgische drummer en componist Jens Bouttery, die al jaren in Nederland woont, kan je kennen van Thunderblender, Les Chroniques de l’Inutile en Hi Hawaii. Binnen dit trio is hij een ritmische motor die veel vrijheid krijgt én gebruikt.

Concerten van het Meral Polat Trio groeien steevast uit tot spontane, doorleefde en pakkende belevenissen, met als kern de innemende persoonlijkheid van Meral, die zingt, danst en vertelt vanuit het hart. 

In samenwerking met Wilde Westen & JazzLab.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang: Meral Polat. Gitaar & toetsen: Chris Doyle. Drums & percussie: Jens Bouttery.