(c) Zefiro

Yule!

Zefiro Torna ft. Meskerem Mees & Lore Binon
Tijdloze soulmuziek voor de winterzonnewende
za 14 dec ’24 20:15
14 dec ’24
20:15
  • 14 dec ’24
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

De kortste dag van jaar, waarop de winterzonnewende plaatsvindt, werd in heidense culturen intens gevierd. Zefiro Torna geeft dit feest een eigentijdse invulling met een schare topmuzikanten en -stemmen. Beleef de omwenteling in een soulvolle stemming vol onvergetelijke klanken.

“And just like the seasons shift you’d always change your mind…” (Meskerem Mees)

Uitgelezen muzikantencollectief Zefiro Torna geeft een nieuwe muzikale invulling aan het joelfeest en de periode van de winterzonnewende.

De authentieke stemmen van de internationaal bejubelde singer-songwriter Meskerem Mees en topsopraan Lore Binon resoneren in een cyclus van heidense lichtliederen, middeleeuwse en barokke kerstmuziek, 19e- en 20e-eeuwse muziek en songs van Meskerem Mees. Pianowizard en componist Jean-Luc Fafchamps maakt op maat van het ensemble hedendaagse arrangementen voor een bijzonder instrumentarium met folkgitaar, viool, theorbe, luit, cimbalom, percussie en prepared piano.

De muzikale sleutelwoorden zijn frictie en omwenteling. De soulvolle stem van Meskerem Mees en pure klassieke stem van Lore Binon raken polymorf verweven. Instrumenten met verschillende historische achtergronden en temperamenten clashen en zoeken naar harmonische instemming.

In samenwerking met Wilde Westen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang, gitaar & composities: Meskerem Mees. Zang & viool: Lore Binon. Prepared piano, synths, backing vocals, arrangementen: Jean-Luc Fafchamps. Percussie, cimbalom & backing vocals: Tom De Cock. Aartsfluit, colascione & zang: Jurgen De Bruyn. Klanktechniek: Alex Fostier. Productie: Zefiro Torna & Ictus. In coproductie met Concertgebouw Brugge & B-Classic.

Ontdek ons aanbod