(c) Bert Gabriëls

Live vanuit de Wetstraat

Bert Gabriëls
Lachen achter de schermen van de politiek
vr 9 mei ’25 20:15
9 mei ’25
20:15
  • 9 mei ’25
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Bert Gabriëls is vooral bekend als comedian, maar daarnaast is hij jurist die op verschillende kabinetten werkte en zo een unieke inkijk kreeg in de werking van de macht. Die kijk deelt hij nu met het publiek in een comedyshow die je doet lachen én iets bijleert over hoe het er echt aan toegaat.

In ‘Live vanuit de Wetstraat’ biedt Bert Gabriëls een unieke kijk achter de schermen van onze uitvoerende macht. Bert werkte namelijk drie jaar als jurist op het Kabinet voor Asiel en Migratie, onder de vleugels van Sammy Mahdi en vervolgens Nicole de Moor. Zo volgde hij vanop de eerste rij hoe het er achter de schermen van de politieke kabinetten écht aan toegaat.

‘Live vanuit de Wetstraat’ is een comedyshow boordevol scherpe grappen, absurde inzichten en onmogelijke situaties zoals alleen Bert die aan elkaar kan rijgen, maar deze keer in het wonderbaarlijke decor van de Belgische politiek. Wat doen politici als de camera’s niet draaien? Hoe schrijf je een wet? Mag er een grapje in? Wat gebeurt er als je een verkeerd advies geeft? Wie heeft écht de touwtjes in handen? Je komt het tussen het lachen door allemaal te weten. En net zoals het gaat bij reeksen als ‘Borgen’ of ‘House of Cards’, is de waarheid vaak nog een beetje straffer.

Naast jurist is Bert comedy- en theatermaker. Als solo stand-upcomedian toerde hij met vijf zaalshows. Hij schrijft, regisseert en speelt daarnaast theatervoorstellingen en eigen producties, maar werkt ook voor andere gezelschappen. Op televisie presenteerde hij met Henk Rijckaert het Canvas-programma ‘Zonde van de Zendtijd’. In 2015 ging hij voor ‘Terug naar eigen land’ met een aantal bekende Vlamingen naar Irak om de route te volgen die vluchtelingen afleggen op weg naar Europa.

De pers over Bert Gabriëls:

  • “Comedy op het hoogste niveau. Met zijn snedige, intelligente humor en een beetje hulp van Wim Helsen, zet de comedian een topshow neer.” (★★★★ De Standaard over ‘Van Mij Mag Het’)
  • “Hij weet het evenwicht te bewaren tussen humor, feitenmateriaal en authenticiteit” (★★★★ De Morgen over 'Eindejaarsconference')
  • “Hij vertelt de slimste grappen in het circuit.” (★★★★ De Standaard over ‘Gelukzoeker’)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.