(c) Kapellmeister

Kruimels

Kapellmeister
Heerlijk verdwalen in barokmuziek
zo 16 mrt ’25 11:00
16 mrt ’25
11:00

Is verdwalen eigenlijk zo erg, als je er nieuwe dingen door ontdekt? Die vraag stelt schrijfster Mona Thijs zichzelf. Samen met muzikant Orlan Ghekiere en een barokensemble brengt ze een stuk waarin zoeken en verdwalen centraal staan, en waarin Bach de hand reikt naar elektronische muziek.

In ‘Kruimels’ gaan barokmuziek, woord en live electronics een spannend gesprek met elkaar aan over verdwalen: in de verhalen van Mona Thijs passeert een sliert figuren die elk op een eigen manier verdwaald zijn, de schrijfster op kop. Muzikant Orlan Ghekiere creëert een elektronisch soundscape met field recordings die hij maakte op tochten zonder eindbestemming. Barokensemble Kapellmeister brengt dan weer werk van Buxtehude, Telemann, J. S. Bach en Schmelzer: muziek waarin de zoekende voetstappen van de jonge Bach echoën, die een wandeltocht van honderden kilometers dwars door de Duitse bossen ondernam op weg naar zijn grote voorbeeld Buxtehude. 

‘Kruimels’ zoekt het punt op waarop je rond je kijkt, een vreemde vogel hoort en denkt: ik ben verdwaald, maar hoe erg is dat eigenlijk?   

In samenwerking met Conservatorium Kortrijk & Wilde Westen i.h.k.v. Festival Kortrijk.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Tekst: Mona Thijs. Soundscapes: Orlan Ghekiere. Klavecimbel: Denis Roosen. Barokviool: Marieke Vos. Viola da gamba: Lies Wyers.