(c) Patrick Lemineur

Caring = Sharing

Festival rond zorg en empathie

Caring is Sharing - een project rond zorg en empathie.

Caring is sharing staat volledig in het teken van verbinding. Hoe kunnen we het empathisch vermogen stimuleren binnen de zorgsector aan de hand van kunst en cultuur? Voor zowel patiënten, zorgverleners als studenten in de zorg? Een transversaal verhaal die als rode draad de sociale cohesie wil bevorderen.

Aan de hand van unieke partnerschappen en verhalen wil Caring is Sharing ervoor zorgen dat kunst en zorg elkaar vinden, maar ook nodig hebben. Het daagt ons uit om uit onze comfortzone te stappen en ons in te leven in de gevoelens van een ander.

Caring = sharing brengt kunst en zorg bij elkaar, een overkoepelend festival rond zorg en empathie*, opgezet door Schouwburg Kortrijk ism vele andere stadspartners binnen onderwijs en zorg. 

*Empathie is het vermogen om je in te leven in de gevoelens van iemand anders, maar kunnen we voor iedereen evenveel medeleven opbrengen?

Caring is Sharing is een project rond zorg en empathie in samenwerking met Schouwburg Kortrijk, A’kzie vzw , Durf2030, kunstencentrum BUDA, AZ Groeninge, Unie der Zorgelozen &  vzw Wit.h. 

Programma