VOORNEMENS...

Iedereen probeert het: goeie voornemens maken. De kunst is om die voornemens waar te maken. Dus hou je voornemens realistisch en uitvoerbaar. Wat ons betreft is het perfecte voornemen voor 2022: 'meer voorstellingen meepikken in Schouwburg Kortrijk.' Om je wat op weg te helpen geven we je graag enkele tips mee hoe je jouw voornemen kunt waarmaken.

  • Reserveer tickets voor één van de vijf must-see voorstellingen van het voorjaar. We hebben ze hieronder netjes opgelijst. Handig toch?
  • Teken in op onze Schouwburgpost. Je ontvangt vervolgens driemaandelijks ons Schouwburgmagazine. Het volgende magazine verschijnt eind maart in je bus. Ideale reminder aan je voornemen dus.  
  • Word CUBO! Zo kan je voor €15/maand genieten van podiumvoorstellingen en cinema in Schouwburg Kortrijk & Budascoop.
    Ben je nog op zoek naar een ideaal (eindejaars)geschenk? Zoek niet langer! Doe iemand CUBO cadeau!

We wensen jullie een gezond én bovenal cultureel 2022!

Het team van Schouwburg Kortrijk

VIJF MUST-SEE VOORSTELLINGEN IN 2022

Het voltallige Schouwburgteam selecteerde 5 must-see voorstellingen voor het voorjaar 2022.
Bekijk de voorstellen hieronder.

1) Marlene Monteiro Freitas / P.OR.K met 'Mal - Embriaguez Divina'

De Kaapverdische Marlene Monteiro Freitas maakte al heel wat verbluffende producties. Haar dynamische, energieke werk valt op door de bevreemdende maar intrigerende danstaal. De voorstelling ‘Mal’ verkent de dubbelzinnigheid van ‘het kwaad’. De toevoeging ‘Embriaguez Divina’ markeert het kwaad als een goddelijke dronkenschap die het kwade met een grenzeloze extase bestrijdt. 

Donderdag 03 & vrijdag 04.02.'22 - 20:15 
€ 21 / 6 (-26) / gratis voor CUBO-leden

Meer info

2) d'Irque & Fien met 'Carrousel des moutons (6+)'

 

Een piano als acrobaat, ontelbare schapen die door je hoofd dansen, een bezem als trapeze. Wat absoluut niet kan, gebeurt hier toch. D’irque en Fien doen hun eigen ding, tussen tedere intimiteit en de power van zuiver circus. 
Vrijdag 25.03.'22 - 19:00
€ 8 / 6 (-26) / gratis voor CUBO-leden

Meer info

 

 

3) Wim Helsen met 'Niet mijn apen, niet mijn circus'

Wim Helsen biedt jou ingewikkelde antwoorden op eenvoudige vragen. Hij deelt deze antwoorden graag met jou, want hij is jouw vriend. Je eerlijke, echte, beste vriend.

Verwacht je opnieuw aan een avondje Wim op z'n best! Zoals we hem kennen.

Vrijdag 01.04.'22 - 20:15 - € 22

Meer info

 

4) Brihang

 

De moeilijke tweede plaat: hoe maak je die als duizenden ogen in je rug priemen? Na lang worstelen kwam Brihang in 2019 naar buiten met 'Casco', een album dat staat als een huis. Brihang herleidt elke zin tot de naakte essentie: zijn twijfels, onzekerheden en kleine kantjes doorspekken de plaat. Kortom, Brihang met barstjes en zonder behang. Blij dat hij eindelijk weer het podium op mag, houdt deze grootmeester van het kleine gebaar je in de ban van het eerste woord tot de laatste noot.

Vrijdag 27.05.'22 - 20:15 - € 22

Meer info

5) Junior Ballet Antwerp met 'Seasons 4.0'

Onder begeleiding van vier choreografen dansen onge balletdansers zich moedig een weg door Vivaldi’s ‘Vier seizoenen’ (in een hedendaagse versie van componist Max Richter). 
Donderdag 02.06.'22 - 20:15
€ 22 / 6 (-26) / gratis voor CUBO-leden

Meer info