Ontdek hieronder welke Schouwburgvoorstellingen allemaal in het CUBO-abonnement zijn opgenomen en je dus gratis kan gaan bekijken. 

 • Steiger
  wo 27 okt ’21

  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Hotel Poseidon

  Abbatoir Fermé (Stef Lernous)
  wo 3 nov ’21

  Hotel Poseidon volgt 24 uur in het leven van Dave (Tom Vermeir), een neerslach­tige veertiger die in het bouwval­lige hotel van zijn overleden vader woont. De komst van een mysteri­euze gast in het hotel zet een reeks magische en surreële gebeur­te­nissen in gang. 

 • Sintshow (4+)

  zo 7 nov ’21

  Ook dit jaar beleven de Sint en zijn Pieten opnieuw een dol avontuur. Laat je samen met hen verrassen en dit in de setting van onze magische Schouwburgzaal. Voor iedere koter vanaf 4 jaar.

  € 8 / 6 (-26)

 • De Kersenvla

  Abattoir Ferme
  Arme Danny Tsjechov
  di 9 nov ’21

  Hoezee, ook dit seizoen krijgen we Abattoir Fermé over de vloer! Met ‘De kersenvla’ waagt het knettergekke gezelschap zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: theater. 

 • Spectacles

  Benjamin Abel Meirhaeghe & Muziektheater Transparant
  za 13 nov ’21

  Contratenor, performer en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën slaan opnieuw de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen een spektakel en een liefdesritueel.   CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Squillante
  Er waren eens negen saxmaniakken
  zo 14 nov ’21

  Ga lekker zitten, ontspan en geef je over aan de sax!

 • BOY (16+)

  Kyoko Scholiers
  In de wereld van de jeugdzorg
  zo 14 nov ’21

  Voor deze voorstelling hanteren we het Covid Safe Ticket

  Meer info

  Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de jeugdhulp. In ‘Boy’ verbeeldt ze een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. De bijzondere soundscape wordt live gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Shown & Told

  Meg Stuart & Tim Etchells
  Een sprong in het onbekende
  wo 17 nov ’21

  "Like boarded up windows, like stone steps, like the sound of voices from a far away room, like the smell of burning, like the way that condensation forms on windows, like searching for something, like searching through rooms." (Tim Etchells)  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Killjoy Quiz

  Luanda Casella & NTGent
  Moge de beste winnen?
  do 18 nov ’21

  De Braziliaanse Luanda Casella wil de kunst van storytelling redden van mediatisering en verdoemenis. In ‘Killjoy Quiz’ proberen deelnemers vragen te beantwoorden en punten te scoren. Maar veel weten is niet hetzelfde als veel begrijpen. De voorstelling ontwricht het idee dat je punten kunt scoren op kennis.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • 'necromance the future' + 'Spare Time Work'

  Double Bill: Bint Mbareh + BUREN
  Een NEXT double bill om van te smullen
  vr 19 nov ’21

  Een niet te missen NEXT double bill met eerst unieke poëzie voor een stervende planeet van Bint Mbareh gevolgd door een musical van kritische stemmen van BUREN.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • LUCY

  Dez Mona Ft. BOX
  Lucy in the sky
  vr 19 nov ’21

  Vernieuwende pop met barokke klankkleuren? Daarvoor moet je bij Dez Mona & B.O.X (Baroque Orchestration X) zijn. 

 • Odyssee (10+)

  FroeFroe
  Odysseus voor kinderen
  za 20 nov ’21

  Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.
  Naar een tekst van Michael De Cock.

 • On Earth, I’m done: Mountains

  Jefta Van Dinther & Cullberg
  Een krachtig ritueel
  di 23 nov ’21

  Na twee grootschalige producties voor Cullberg de afgelopen jaren, keert choreograaf Jefta van Dinther terug naar het gezelschap om twee nieuwe werken te creëren, te beginnen met de solo Mountains voor danseres Suelem de Oliveira da Silva. Daarin onderzoekt hij de relatie tussen Vader Aarde en Moeder Hemel.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • SOLOKOLOS.

  Mauro Antonio Pawlowski, Elko Blijweert, Jeroen Stevens
  Drie knotsgekke koningen
  vr 26 nov ’21

  Met ‘SOLOKOLOS, A Triple Solo Performance Evening’, kiezen topmuzikanten Jeroen Stevens, Elko Blijweert en Mauro Pawlowski resoluut voor performance. In drie muzikale solo’s vol popcultuur en artistieke kruisbestuivingen laten ze hun knettergekke verbeelding los op folklore, subculturen en autobiografische avonturen. Bizar maar ook ontroerend, absurd, ernstig én razend grappig. Welkom, koningen van Onderland!  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • NEXTparcours: Unfolding an Archive + Teenage Songbook + REPLAY

  Zoë Demoustier + Asrún Magnúsdóttir + Eszter Salomon
  Drie voor de prijs van één
  za 27 nov ’21

  Dit parcours over 2 verschillende locaties (CC De Steiger Menen en Budascoop) brengt je naar drie verrassende dansvoorstellingen. Bovendien brengt een gratis bus je op de juiste bestemmingen. Niet te missen. Drie voor de prijs van één!  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Maris
  Intrigerend klanklandschap
  wo 1 dec ’21

  Onder de naam Maris creëert Brusselse vocaliste Mariske Broeckmeyer avantpop met roots in jazz en sferisch experiment.

 • NEXTparcours: La Peau de l'Espace + Archée

  Yasmine Hugonnet + Mylène Benoit
  do 2 dec ’21

  Dit NEXTparcours brengt ons naar Valenciennes. Eerste stop Espace Pasolini waar Yasmine Hugonnet 'La Peau de l'Espace' brengt. De gratis bus brengt ons na deze voorstelling naar Le Phénix waar Mylène Benoit ons 'Archers/Archée' zal brengen.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Counting Stars with you (musiques femmes)

  Maud Le Pladec
  Zintuiglijk feminisme
  vr 3 dec ’21
  -
  za 4 dec ’21

  Maud Le Pladec bracht in Schouwburg Kortrijk al een eigenzinnige choreografische visie op het werk van Schubert. Nu tellen we samen sterren met haar. Vrouwelijke, muzikale sterren. In ‘Counting Stars with You’ toont Le Pladec ons een nieuwe lichaamstaal. Dansers zullen niet alleen dansen, maar ook geluid produceren en naar elkaar luisteren. Zo wordt de link tussen de dansers en de muziek van vrouwelijke componisten haast tastbaar.  CUBO-lid? Reserveer jouw ticketje telefonisch via 056/ 23 98 55.

 • Le souffle des cordes

  Renaud Garcia-Fons
  Gevoelige snaren
  zo 5 dec ’21

  Garcia-Fons is een van de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Al meer dan twintig jaar ontwikkelt hij een heel eigen stijl en taal, verspreid over vijftien albums vol uitstapjes langs jazz, klassiek en wereldmuziek. Voor ‘Le Souffle des Cordes’ stelde hij een achtkoppig ensemble samen met Turkse, Franse en Spaanse muzikanten. 

 • Babel

  LOD / Steve Salembier
  Totaalervaring met bijbelse proporties
  di 7 dec ’21

  Zwevend langs kilometers glas, vanuit de ijle lucht die tussen de bouwmassa vloeit, zien we door een venster de bewoner, die na een lange dag op bed neerploft.
  Erboven, eronder en ernaast hetzelfde. Het zijn de dagelijkse routines van het leven als atoom.

 • The Goldberg Variations

  Platform K & Michiel Vandevelde
  Iedereen danser!
  do 9 dec ’21

  Hedendaagse dans alleen iets voor kenners? Niet volgens choreograaf Michiel Vandevelde. Hij werkt voor ‘Goldberg Variations’ samen met Platform K, een uniek gezelschap voor dansers met en zonder beperking. 

 • Homan

  SOIREE PERPLX: Vejde Grind & Vincent Bruyninckx / Collectif Malunés
  De holbewoner en de friet
  za 11 dec ’21

  Twee lichamen vullen het podium. Vejde Grind heeft het lijf van een Zweedse holbewoner, Vincent Bruyninckx een ‘French fries’-lichaamstype. Vele trainingsbroeken, notities en koffies later slagen ze erin een taal te ontwikkelen: persoonlijk, virtuoos en broederlijk in relatie tot elkaar, de muziek en het metalen wiel dat ze manipuleren. 

 • Naakt - Nuda Veritas

  Isabelle Beernaert
  De naakte waarheid
  zo 12 dec ’21

  ‘Naakt – NuDa Veritas’ is als een oerknal in dans. Puur, eerlijk, transparant, rauw. 

 • Mouchette

  Arne Sierens
  Remake van een Vlaamse klassieker
  wo 15 dec ’21

  Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meisje van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Wanneer het tot een ontmoeting komt, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. 

 • Désintégration Culturelle

  Nadine Baboy / Citylab Pianofabriek
  Hiphop Hoera!
  vr 17 dec ’21

  In ‘Désintégration Culturelle’ onderzoekt de Congolees-Belgische choreografe Nadine Baboy de rol van identiteit, erfgoed en cultureel lidmaatschap in een kosmopolitische samenleving. Dacht je dat je zomaar in het pluche kon neerploffen? Mis poes! Bereid je voor om volledig ondergedompeld te worden in een poëtisch, muzikaal en dansant universum. Via een mix van stijlen (zoals hiphop, dancehall en hedendaagse afrostijlen) en disciplines drukt het stuk een hedendaagse visie op ‘métissage’ uit. Door de bijzondere publieksopstelling is de capaciteit beperkt, dus snel zijn is de boodschap! 

 • Zozoöfzo (4+)

  dOFt
  Theaterkritiek voor kinderen
  zo 19 dec ’21

  Een groepje toneelspelers staat vol trots klaar om hun 1-minuutvoorstelling eindelijk aan het publiek te laten zien. Maar dan krijgen ze een brief van een Strenge Meneer... 

   

 • Nomad

  Eastman
  Ode aan de vriendschap
  di 28 dec ’21

  Sidi Larbi Cherkaoui stelt in ‘Nomad’ een mozaïek samen van het leven in de woestijn. Zo zien we wezens die in de meest extreme omstandigheden moeten zien te overleven, alsook de vergankelijkheid van zandduinen en woestijnwinden die in een oogwenk van richting, vorm en snelheid veranderen.

  Beperkt aantal tickets te koop via Schouwburg Kortrijk.

 • SN∅W (3+)

  K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars)
  Weg met de grote mensen
  zo 9 jan ’22

  ‘Snøw’ is een kleutervoorstelling van K.A.K. over de klimaatcrisis. Samen met een pinguïn, een koelkast, een geschifte kok en een rochelende vuilniszak komt K.A.K. in opstand tegen Grote Mensen die niet willen luisteren.

 • Het eind van het begin van het einde (8+)

  hetpaleis, Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Jetse Batelaan
  De omgekeerde wereld
  vr 14 jan ’22

  ‘Het eind van het begin van het einde’ start waar alle andere voorstellingen eindigen: de acteurs vertrekken naar huis, de kabels worden opgerold en alle spullen verdwijnen in de vrachtwagen. Op naar het volgende theater! Maar wat als de theaters intussen verdwenen zijn? Wat als alle boeken en films vergeten zijn? Wat als ‘verbeelding’ een raar woord geworden is? Maar wat als het allerlaatste verhaal nog net te redden is? Help je dan mee?

 • Symfonie Orkest Vlaanderen
  Dromen van een nieuwe wereld
  wo 19 jan ’22

  De jonge Belg Daan Janssens schrijft zich in in deze traditie met ‘En attendant personne’. De drie komen samen in dit prachtige programma van Symfonieorkest Vlaanderen, gedirigeerd door Martijn Dendievel, met Nederlandse violiste Rosanne Philippens op eerste viool. Utopie, droom of nachtmerrie? Sluit je ogen en ontdek je eigen Nieuwe Wereld.

 • SOIREE PERPLX: Een frisse kijk op de toekomst van circus
  Circushoogstandjes!
  za 22 jan ’22

  Soiree PERPLX is dé merknaam van het circus van de toekomst. Dankzij een intense samenwerking met PERPLX vzw, circuswerkplaats in Kortrijk-Marke, presenteren we een aantal keer per seizoen jonge en frisse creaties tijdens hun eerste speelreeks, maar ook (inter)nationale referentievoorstellingen komen aan bod. Een Soiree PERPLX is altijd anders, maar steevast authentiek.

 • David...of hoe we ons bedacht hebben.

  Cie de Koe, de Nwe Tijd & Hof van Eede
  Een geestige woordenstroom
  di 25 jan ’22

  In een samenwerking met de Koe, De Nwe Tijd en Hof van Eede krijgen we gegarandeerd stof tot nadenken in deze geestige woordenstroom. Eentje om naar uit te kijken!

 • Into The Open

  Voetvolk & Dendermonde / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
  Explosief dansconcert
  do 27 jan ’22

  De ingenieuze scenografie en het lichtontwerp tillen de show naar een hoger niveau. Ook jij, kijker, wordt opgezweept. Wil je opstaan en dansen? Of lekker in een trance gaan? Deze concert-voorstelling is een feest dat nog lang zal nazinderen.

 • Coco Collectief
  Warme stemmen op winterreis
  zo 30 jan ’22

  Hoe zet je beter de winter in dan met 'Winterreise', het meesterwerk van Schubert? De vijf zangeressen en pianist van Coco Collectief doen hun eigen ding met de iconische cyclus, oorspronkelijk geschreven voor één mannenstem en piano: ze brengen afwisselend kwintetten, terzetten, duetten, solo’s, a capella – en zelfs een lied zónder zang. Maar ook in die ongebruikelijke aanpak blijven de originele emoties intact: hoop en wanhoop, herinnering, verdriet en doodsverlangen. Een eigentijdse visie op een tijdloos verhaal. Breng een zakdoek en een dekentje mee!

 • Donder ft Sigbjorn Apeland
  Donder en bliksem!
  wo 2 feb ’22

  De ongewone combinatie van pianotrio en harmonium zorgt voor gelaagde kamermuziek met een weelde aan klanken en texturen. Dit wordt een sferisch spektakel, daar kun je donder op zeggen.

 • Mal - Embriaguez Divina

  Marlene Monteiro Freitas / P.OR.K
  Bezweer mee het kwaad
  do 3 feb ’22
  -
  vr 4 feb ’22

  De voorstelling ‘Mal’ verkent de dubbelzinnigheid van ‘het kwaad’. De toevoeging ‘Embriaguez Divina’ markeert het kwaad als een goddelijke dronkenschap die het kwade met een grenzeloze extase bestrijdt. ‘Mal’ is een intense trip langs angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en rotte feiten.

 • Dear Winnie

  JR.CE.SA.R, KVS & NNT
  Eerherstel voor een zwarte heldin
  do 10 feb ’22

  KVS-gezichten Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens brengen hulde aan Winnie Madikizela-Mandela en haar compromisloze strijd om Zuid-Afrika te bevrijden van de apartheid. Samen met negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora zetten ze de witte, eurocentrische, mannelijke canon op zijn kop. 

 • Doe de groeten aan de ganzen (6+)

  HetPaleis & De Nwe Tijd / Freek Vielen
  Stukje taart, Pietje De Dood?
  vr 11 feb ’22

  Freek Vielen creëert samen met Danny Ronaldo, Margo Verhoeven en Tim David een wonderlijke wereld waarin ze samen met jou het leven én de dood vieren. Vielen bewerkte in 2017 het bekroonde jeugdboek 'Niets' van Janne Teller. 'Doe de groeten aan de ganzen' is zijn tweede jeugdtheatervoorstelling.

 • Set of Sets

  Guy Nader & Maria Campos
  De wervelende tijd
  di 15 feb ’22

  Nader en Campos experimenteren met een nieuwe manier van partnerschap. Van begin tot eind wordt een spanning aangehouden die, gevoed door precisie en nauwgezetheid, een charmant spel met synchroniciteit op gang brengt.

 • EIGEN KWEEK: Nachtdieren

  Atelier GLIP: Gina Beuk, Iris Donders, Patricia Kargbo, Lucie Plasschaert
  Jonge 'eigen' makers bestormen het podium
  do 17 feb ’22

  Deze eerste productie van een nieuw collectief van vier getalenteerde actrices komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief van veertien West-Vlaamse cultuurcentra dat jonge makers ondersteunt aan het begin van hun artistieke traject. Ze schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie ‘Nachtdieren’ als eerste proefstuk.

 • Plan BE

  Four Aces
  Koppig en Belgisch
  zo 20 feb ’22

  In ‘Plan BE’ gaat het gitaarkwartet Four Aces aan de slag met parels van eigen bodem. Stukken met karakter, met een hoek af, koppig ook, een beetje je-m’en-foutistisch – kortom: puur en onversneden Belgisch.

 • Oxytocin

  Isabelle Beernaert / IB The Company
  Knuffelen in het pluche.
  zo 20 feb ’22

  Met haar nieuwe, warme choreografie voorziet Isabelle Beernaert ook jou van een stevige dosis geborgenheid. Herontdek de kracht van geknuffel in onze knusse schouwburg!

 • Du bout des doigts (10+)

  Gabriella Iacono & Grégory Grosjean
  Warm je vingerkootjes op!
  za 26 feb ’22

  Een man en een vrouw dansen samen door de tijd. Tijdens hun reis herbeleven ze grote historische gebeurtenissen. Hun koffer is gevuld met decors in miniatuur. Hun handen doen de rest. Op hun vingertoppen flaneren ze langs bekende scènes, van Broadway tot Parijs, van Brussel tot Harlem. Een originele vingerchoreografie voor iedereen vanaf tien jaar!

 • Dag 4

  Cie Frieda
  Licht als universele taal
  di 8 mrt ’22

  Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren en beeldend kunstenaar Brecht Heytens pogen de omstandigheden waarin de natuurlijke lichtfenomenen ontstaan na te bootsen en hopen daarmee, samen met een publiek, het ontstaan van nieuwe lichtfenomenen te kunnen ontdekken. 

 • Il Gardellino & Raymond van het Groenewoud
  Barokreus meets popheld
  wo 9 mrt ’22

  Een greep uit het werk en leven van Bach en Raymond: van de grote klassiekers tot de diep verborgen parels. Zorgvuldig en met zin voor avontuur herwerkt door Benjamin Glorieux en Marcel Ponseele.

 • Duet for two strings trio

  ECCE / Claire Croizé & Goeyvaerts String Trio
  Dansen met strijkers
  vr 11 mrt ’22

  In ‘Duet for two string trios’ gaat choreografe Claire Croizé in dialoog met het Goeyvaerts String Trio. Gebaseerd op twee strijktrio’s van de in 2020 overleden klassieke componist Charles Wuorinen, is deze voorstelling een intieme versmelting van pure dans en intense muziek. Klaar om na deze avond ontregeld huiswaarts te keren? 

 • Brussels Philharmonic
  Belgische toppers raken een snaar
  za 12 mrt ’22

  Samen met het grandioze Brussels Philharmonic o.l.v. dirigent Alexei Ogrintchouk gaat de Belgische violiste Sylvia Huang in dialoog met een Oostenrijks wonderkind en een Russische reus.

 • Klaartje Van Veldhoven
  Zo heb je Bach nog nooit gehoord
  zo 13 mrt ’22

  Sopraan Klaartje van Veldhoven en jazzpianist en -componist Rembrandt Frerichs streven altijd naar vernieuwing in muziek, of dat nu klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is. Bij dit ensemble klinkt hetzelfde nummer altijd net iets anders. 

 • Serenade

  Desnor / Louis Janssens
  Geef je over aan de liefde
  di 22 mrt ’22

  ‘Serenade’ is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten, een grillig feest waarin de liefde queer is: ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Al associërend, citerend, dansend en zingend neemt theatercollectief Desnor je mee naar een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Geef je over! 

 • Carrousel des moutons (6+)

  d'Irque & Fien
  Laat je betoveren!
  vr 25 mrt ’22

  Op scène een ronddraaiend plateau, waarop een vleugelpiano staat die omhoog gaat terwijl Fien erop speelt. Voor Dirk de ideale plek om zijn acrobatische kunsten te delen. Of je nu jong of minder jong bent, deze woordeloze voorstelling laat ook jou sprakeloos achter.

 • Movement Essays + In Other Words

  Double Bill: Anneleen Keppens + Ingrid Berger Myhre
  2 toppers voor de prijs van één
  wo 30 mrt ’22

  In deze double bill verrast eerst Anneleen Keppens ons in Budascoop. Daarna gaan we met z'n allen richting Schouwburg waar Ingrid Berger Myhre ons meeneemt in de wondere wereld van dans en zijn taal.

 • Een Pleidooi voor Zelfmoord

  Jozefien Mombaerts / Kopergietery
  Theater zonder taboes
  do 31 mrt ’22

  ‘Een pleidooi voor zelfmoord’ gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood. Samen met muzikant en theatermaker Joeri Cnapelinckx wil maker Jozefien Mombaerts tonen wat verborgen wordt, wat verzwegen wordt of waar niet naar (om)gekeken wordt.

 • Contre-Jour

  Alexander Vantournhout / Not Standing
  Katachtige danspassen
  do 21 apr ’22

  Zes vrouwelijke performers, met een diverse achtergrond in circus, musical en dans, wandelen, huppelen of verplaatsen zich als een kat op handen en voeten. Daarbij maken ze verschillende ‘in-drukken’ in de zandvlakte, die ze ook altijd weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want sporen achterlaten kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn.

  Alleen bij de toeschouwer zal deze avond vol troost, dans en livezang een blíjvende indruk achterlaten.

 • Rigoletto

  Deschonecompanie & Compagnie Marius
  Het lachen vergaan
  za 23 apr ’22

  Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. Alleen: in de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. Ontzet en verward probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist dalen samen met hem af in de tragedie. En het begon nochtans allemaal zo leuk. Vervloek je mee?

 • Nathalie Matthys
  QUATRE MAINS VAN GERSHWIN EN STRAVINSKY
  zo 24 apr ’22

  Amerikaanse klarinettist Josef Lamell en Belgische pianiste Nathalie Matthys selecteerden een programma met componisten die zich lieten verleiden door “other sides” van muziek.

 • Lezing Dansgeschiedenis

  Tom De Moor
  100 jaar Schouwburg, 100 jaar dans
  di 26 apr ’22

  In deze lezing belicht onze dansambassadeur Tom De Moor de rol van de honderdjarige Schouwburg Kortrijk, en vertelt hij welke gerenommeerde choreografen het Kortrijkse publiek al kwamen beroeren. Zo kom je meteen ook heel wat te weten over de dansscene in Kortrijk.

 • RED. The Sorrows of Belgium III: Hellhole

  NTGent / Luk Perceval
  Het verdriet van België
  di 3 mei ’22

  'RED' is het derde deel in de trilogie 'The Sorrows of Belgium' van huisregisseur Luk Perceval. Nadat hij eerder de exploitatie van Congo onder Leopold II in ‘Black’ en de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens WO II (‘Yellow’) had belicht, komen nu de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel aan de beurt. Verwacht je opnieuw aan een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. 

 • Shel(l)ter (7+)

  Zonzo Compagnie & hetpaleis
  Luister naar het ruisen van de zee
  vr 6 mei ’22

  Zonzo Compagnie en cineaste Nathalie Teirlinck slaan opnieuw de handen in elkaar. Vraag je alvast één ding af: weet je nog wat het betekende om kind te zijn? Een poëtische voorstelling met film, muziek en een schelpenorkest in de hoofdrol.

 • Anatomie Antigone

  de Roovers & theatercollectief herman
  Antigone op de barricades
  vr 6 mei ’22

  ‘Antigone’ werd voor het eerst opgeschreven door Sophocles in de vijfde eeuw voor Christus, en is daarna opnieuw verteld door schrijvers als Jean Anouilh, Anne Carson, Bernard Dewulf, Jean Cocteau, Slavoj Zizek, Sorj Chalandon en Kamila Shamsie. De makers grasduinen in al deze verschillende versies om onze gedachten aan te scherpen en een gesprek aan te gaan over generaties, verzet en leven zonder compromissen. Welkom in 'Anatomie Antigone'.

 • Birds

  Seppe Baeyens
  Vogels zwermen uit over de stad
  za 14 mei ’22

  Na het succes van ‘Tornar’ (2015) en ‘INVITED’ (2018) bouwt danser en choreograaf Seppe Baeyens met ‘Birds’ verder aan zijn onderzoek naar het vormen van een tijdelijke gemeenschap. Voor deze nieuwe creatie treedt hij buiten de muren van het theatergebouw en gaat samen met een groep performers en muzikanten de openbare ruimte in. In speelse interacties tussen toeschouwers en toevallige voorbijgangers ontstaan telkens opnieuw verrassende composities waarbij iedereen van invloed blijkt te zijn op het geheel. Ga je mee op zoek naar verbinding en verbeelding?

 • Misdaad en straf

  Lazarus
  Geilheid en god
  do 19 mei ’22

  ‘Misdaad en straf’ is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. 

 • Zone X

  Kyoko Scholiers
  De mens onder de microscoop
  vr 20 mei ’22
  -
  zo 22 mei ’22

  In ‘Zone X’ van kunstenares en theatermaakster Kyoko Scholiers maken we een stadswandeling in het jaar 2124, door een gebied dat na de Ramp van 2034 van de wereld werd afgeschermd. De tijd bleef er stille staan en de locals leven er nog steeds zoals in 2021. Op weg door deze levende ruïne fileert de gids van dienst ons hedendaagse denken en doen. Maar zijn interpretaties zijn soms wel héél creatief.  

  • vr 20 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:30
  • za 21 mei ’22 14:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:00
  • za 21 mei ’22 14:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:30
  • za 21 mei ’22 15:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   15:30
  • za 21 mei ’22 16:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   16:00
  • za 21 mei ’22 19:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   19:30
  • za 21 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
  • zo 22 mei ’22 14:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:00
  • zo 22 mei ’22 14:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:30
  • zo 22 mei ’22 15:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   15:30
  • zo 22 mei ’22 16:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   16:00
  • zo 22 mei ’22 19:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   19:30
  • zo 22 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:30
  • za 21 mei ’22 14:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:00
  • za 21 mei ’22 14:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:30
  • za 21 mei ’22 15:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   15:30
  • za 21 mei ’22 16:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   16:00
  • za 21 mei ’22 19:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   19:30
  • za 21 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
  • zo 22 mei ’22 14:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:00
  • zo 22 mei ’22 14:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   14:30
  • zo 22 mei ’22 15:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   15:30
  • zo 22 mei ’22 16:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   16:00
  • zo 22 mei ’22 19:30
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   19:30
  • zo 22 mei ’22 20:00
   Schouwburgzaal (ongenummerd)
   20:00
 • TATTARЯATTAT! (3+)

  Frieda
  Dromen voor jong en oud
  zo 22 mei ’22

  In TATTARЯATTAT! loopt alles en iedereen elkaar tegen het lijf. Plank treft Balk, Vrouw knalt op zichzelf, Groot slaat Klein gade. Abstract kletst met zijn evenbeeld of kibbelt met Concreet. Hoe klinkt Blauw? Wat doet Plat? Met hoeveel is Stevig? Er wordt samen- of tegengewerkt, geduwd, getrokken, onderhandeld en gekopieerd. TATTARЯATTAT! is een bewegend beeldend werk dat de dingen ordent maar vooral ook doet dansen, zingen en verbeelden. Durf te dromen vanavond! 

 • Seasons 4.0

  Junior Ballet Antwerp
  De toekomst van ballet
  do 2 jun ’22

  Onder begeleiding van vier choreografen met uiteenlopende achtergronden dansen jonge balletdansers zich moedig een weg door Vivaldi’s ‘Vier seizoenen’. 

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven.