Ontdek hieronder welke Schouwburgvoorstellingen allemaal in het CUBO-abonnement zijn opgenomen en je dus gratis kan gaan bekijken. 

 • The Wild Stage

  oester & Muziektheater Transparant
  Een trip naar een hedendaagse interpretatie van ontsnappen aan het dagdagelijkse
  vr 30 sep ’22

  Ga samen met Aïda Gabriëls en oester de confrontatie aan met de menselijke nood om te ontsnappen aan het dagelijkse bestaan. Master of Ceremony is niemand minder dan Casper Clausen van Efterklang bijgestaan door B.O.X. en Adriaan de Roover. Een unieke productie die je zeker moet meepikken.

 • The Edge of Tango

  Sonico
  Tijd voor tango!
  zo 9 okt ’22

  De Brusselse band Sonico ontvoert je naar het Buenos Aires van 1960, toen tangomuzikanten de passie van de planken deden spatten. In hun samenwerkingen met Lisi Estaras van Les Ballets C de la B onderzoekt Sonico ook graag de band tussen tango en hedendaagse dans. 

 • Aanhou Geraas Maak

  Steven De bruyn & Jasper Hautekiet
  Contramonica? Mondharbas?
  zo 9 okt ’22

  Zijn er instrumenten die meer van elkaar verschillen dan mondharmonica en contrabas? Je zou zeggen van niet. En toch trekken Steven De bruyn en Jasper Hautekiet broederlijk ten strijde, het muzikale avontuur tegemoet. Hun plaat ‘Aanhou geraas maak’ is een broeierige trip door een landschap vol meanderende melodieën en stuwende ritmes. 

 • 8: METAMORPHOSIS

  Nicole Beutler Projects
  Zinnenprikkelend totaalspektakel
  za 15 okt ’22

  Dansers, (koor)zangers en een fanatieke drummer dompelen je onder in een bezwerend ritueel. Moeten we de oude wereld vernietigen om de nieuwe te omarmen? Dans, muziek, licht en beeldend werk: dit totaalspektakel zet al je zintuigen op scherp. 

 • Ferox Tempus - Terror at its best

  Luanda Casella/ NTGent
  Stap binnen in een beklijvend SF-videogame
  wo 19 okt ’22

  Luanda Casella neemt ons mee naar 'Ferox Tempus', een wereld waarin onze steden zijn gezonken, miljarden mensen zijn omgekomen, en de overlevenden van de neoliberale cultuur zich vastklampen aan de ruïnes van de beschaving.

 • Le lyrisme franco-belge

  Taurus Quartet
  Franco-Belgische lyriek
  vr 21 okt ’22

  Taurus Quartet presenteert een programma met prachtige werken voor strijkkwartet van Claude Debussy, Guillaume Lekeu en Henri Dutilleux. Een avond gevuld met ‘le lyrisme franco-belge’: impressionistische klankkleuren, een breed palet aan timbres en lyrische romantiek. 

 • Vijand van het volk

  Olympique Dramatique/Toneelhuis
  Broedertwist op een bedje van PFOS
  di 25 okt ’22

  ‘Vijand van het volk’ van Hendrik Ibsen speelt zich af op de dunne lijn tussen verlichting en fanatisme, wetenschap en politiek, waarheid en manipulatie. Olympique Dramatique fileert ons tijdsgewricht op een genadeloze manier. Gelieve niet te konkelfoezen!

 • Phoenix

  Eric Minh Cuong Castaing/ Shonen
  Dansen met drones
  do 10 nov ’22

  Eric Minh Cuong Castaing verkent al jaren het verband tussen dans, technologie en ethische kwesties. Als illustrator van opleiding staat het ‘lichaam in opstand’, zoals hij zelf zegt, centraal in zijn artistieke werk en in het bijzonder de uitbreiding van lichamelijkheid door middel van technologie.

 • Trivedi

  Dimitri Andreas & Diederik Glorieux
  Polyfonie meets techno
  vr 11 nov ’22

  Elektronische muziek en klassieke zang? Twee gescheiden werelden! En toch geloven Dimitri Andreas en Diederik Glorieux dat het anders kan. Samen gaan ze op zoek naar een gemeenschappelijke muzikale taal waarin ze elkaar – en ook jou – inspireren en uitdagen. 

 • HOLD

  ARK/ Connor Schumacher
  Iedereen perfomer
  vr 11 nov ’22

   

  DEZE VOORSTELLING WORDT GEANNULEERD. TICKETHOUDERS WORDEN VIA MAIL OP DE HOOGTE GEBRACHT

  Connor Schumacher bouwt in 'HOLD' aan een inclusieve gemeenschap, werkend vanuit ieders eigen kracht, kwaliteit en perspectief. ‘HOLD’ vraagt ons allen een inspanning. Verwacht een lach, een traan en heel veel oefening! 

  • vr 11 nov ’22 21:30
   geannuleerd
  • vr 11 nov ’22 21:30
   geannuleerd
 • ATARA

  Reut Shemesh
  Dynamische dialoog
  zo 13 nov ’22

  In ‘ATARA’ richt choreograaf Reut Shemesh haar blik op vrouwen, enerzijds in de joods-orthodoxe wereld en anderzijds in de seculiere wereld. Samen vragen zij zich af wat vrouwelijkheid, vrouwelijke seksualiteit en hun plaats in de maatschappij kan zijn. 

 • Parcours 19/11

  Expo + Kae Tempest + Boris Charmatz
  Niet te missen 3delig NEXTparcours met voor elk wat wils
  za 19 nov ’22

  Dit 3-delig parcours begint met een busrit naar Tourcoing voor de Panoramatentoonstelling in Le Fresnoy. Vervolgens brengt de bus ons naar een concert van Kae Tempest in Roubaix. Vanuit Roubaix vertrekken we naar Opera de Lille, waar Boris Charmatz ons '10.000 Gestes' brengt.

  Beperkt aantal tickets
 • Die Kunst der Fuge

  Hathor Consort
  Barok? Bachrock!
  zo 20 nov ’22

  ‘Die kunst der Fuge’ het hoogtepunt van Bachs experimenteerdrift met monothematische instrumentale werken. Het is niet duidelijk of Bach met dit werk louter een bewijs van zijn kunnen wilde leveren, dan wel uitvoeringen ervan voor ogen had. Het Hathor Consort laat het niet aan zijn hart komen en brengt ‘Die Kunst der Fuge’ lekker naar de Concertstudio. Barok? Bachrock!

 • Practicing empathy #1 & #2 by 2

  Yasmeen Godder Company
  De kracht van empathie
  zo 20 nov ’22

  Sinds 2019 werkt Yasmeen Godder Company aan de voorstellingenreeks ‘Practicing Empathy’.  ‘Practicing Empathy #1’ focust op de verhouding en verbinding tussen de performers, die via een reeks lichamelijke en vocale rituelen hun innerlijke wereld blootleggen.In ‘Practicing Empathy #2 by 2’ gaan acht mensen uit het publiek de samenwerking aan met evenveel dansers op een platform van 2 bij 2 meter.

 • Practicing empathy #3

  Yasmeen Godder Company
  De kracht van empathie
  ma 21 nov ’22

  Sinds 2019 werkt Yasmeen Godder Company aan de voorstellingenreeks ‘Practicing Empathy’. ‘Practicing Empathy #3’ is de eerste lange solo voor Yasmeen Godder in haar 25-jarige carrière: ze onderzoekt hoe empathie zich verhoudt tot haar eigen lichaam en ervaringen. 

 • Diana, Even

  Kat Válastur
  Een nieuwe, mythische wereld
  za 26 nov ’22

  In Kat Válasturs werk worden de lichamen van de performers dragers van het tijdloze, collectieve onderbewustzijn. Ze representeren dat wat de mensheid heeft vergeten, verworpen en verloren.

 • D̶A̶R̶K̶MATTER

  Cherish Menzo & GRIP & Frascati Producties
  Een nieuw lichaam staat op
  wo 30 nov ’22
 • Double Bill: 'The Listeners' & 'Noche'

  Alma Söderberg / Cullberg
  Feel the rythm (x2)
  di 29 nov ’22

  € 24

  De Zweedse Alma Söderberg woont en werkt in Brussel, maar toonde haar creaties al op de belangrijkste Europese podia en festivals. Haar gezelschap Cullberg is misschien wel het belangrijkste gezelschap voor hedendaagse dans in Zweden. Op NEXT tonen ze ‘Noche’ en ‘The Listeners’ als double bill. 

  CUBO-leden reserveren best de beide voorstellingen apart.
 • The Listeners

  Alma Söderberg & Cullberg
  Feel the rythm
  di 29 nov ’22

  In ‘The Listeners’ liggen ritme, stem en beweging aan de basis van een gelaagde voorstelling, waarin vooral je eigen perceptie primeert. Binnen de polyritmische muziek kies je namelijk zelf op welke lagen in het ritme je focust. Tussen geluid en beweging, dans en muziek ontdek je een verrassende vrijheid. Een feest voor je zintuigen!

 • Noche

  Alma Söderberg & Cullberg
  Feel the rythm
  di 29 nov ’22

  In ‘Noche’ staat de cut, de break, de pauze centraal. De stiltes die muziek destabiliseren én transformeren. Samen met de dansers van Cullberg en componist Hendrik Willekens zoekt Söderberg in ‘Noche’ naar zo’n breukpunt. En naar een nieuwe flow.