• vr 17 sep ’21
  Een rijdend kunstwerk

  Melvius (aan de Leie)

  Ballet Dommage

  In de tradite van de rondtrekkende troubadours, fietst Ballet Dommage, gepakt en gezakt, een maand langs de oevers van de Leie. Vertrekkend vanuit Menen trekken ze langs Kortrijk, Harelbeke en Waregem tot ze eindhalte Deinze bereiken. In hun kielzog: een tienkoppig koor van lokale acteurs en actrices. Afspraak in Kortrijk op vrijdag 17 september om 19:30.

 • do 30 sep ’21
  John Wayne vs. de granolageneratie

  Onheil in Black Creek

  Muziektheater De Kolonie & Lucas Van den Eynde

  Lucas Van den Eynde en muzikanten Bo Spaenc en Bart Van Huyck schitteren in deze stomende, stampvoetende, oer-Vlaamse muziektheaterwestern van Hugo Matthysen. 

 • vr 1 okt ’21
  Dans als verzetsdaad

  Underdogs

  Cie Par Terre

  Urban dance op soulmuziek brengt ons terug naar het Amerika van de jaren 70.

 • zo 3 okt ’21
  Wat ruist er daar in het struikgewas?

  luid (3+)

  tout petit

  ‘luid’ is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Zacht tokkelende geluidjes en aanstekelijke ritmes nemen jong en oud mee in een wereld vol klank en beweging.

 • zo 10 okt ’21
  Kristalheldere pop

  Ivan Paduart & Patrick Deltenre

  Gitarist Patrick Deltenre en pianist Ivan Paduart zijn ronkende namen in de (inter)nationale pop, rock en jazz. Enkele jaren geleden deden ze een paar concerten met zijn tweeën en trokken ze samen de studio in met sobere composities voor piano en gitaar. Tien originele nummers vormden het album ‘Hand in Hand’. Tijdens deze tournee stellen ze hun tweede plaat ‘Crystal Clear’ voor. 

 • zo 10 okt ’21
  Lichtvoetige zwartekracht

  Common Ground

  SOIREE PERPLX: Common Ground

  Zes jonge circusartiesten die elkaar leerden kennen aan de gerenommeerde circusschool van Tilburg, stellen hun eerste collectieve voorstelling voor. ‘Common Ground’ is pure, overrompelende klasse. Deze rasartiesten onderzoeken de gemeenschappelijke grond tussen zichzelf, elkaar en het publiek. Maar net zo graag trekken ze de grond onder je voeten weg, op zoek naar een gemeenschappelijke toekomst en collectieve verantwoordelijkheid waarin alles eerlijk en echt is – ook de uitputting. Zweet lekker mee!

 • za 16 okt ’21
  Barok 2.0

  Hush - Henry's dream machine (6+)

  Zonzo Compagnie

  Een nieuw componistenportret over Henry Purcell dat de poorten van jouw fantasiewereld opent.

 • wo 20 okt ’21
  Op zoek naar de beer in ons

  TRACES

  Ultima Vez

  Met ‘TRACES’ keert choreograaf Wim Vandekeybus terug naar de basis, naar de oerdriften en instincten die ouder zijn dan de mens en zijn geheugen. Het intense, woordeloze ‘TRACES’ is een spoor dat alleen gevolgd kan worden via de hartslag van dans en muziek. Tien dansers pulseren op de muziek van (inter)nationale toppers als Trixie Whitley, Marc Ribot en Shahzad Ismaily. Samen jagen ze een intense sfeer de zaal in!

 • do 21 okt ’21
  Het is toch waar, zeker?

  Every Word was once an animal

  Ontroerend Goed

  In ‘Every Word Was Once An Animal’ danst Ontroerend Goed op de slappe koord tussen de waarheid en een andere waarheid. Onthoud vooral dat een halve waarheid vaak een grote leugen is. 

 • za 23 okt ’21
  Papa en dochter op scène

  WaRaMis (9+)

  Het Scheldeoffensief

  In de nieuwste theaterproductie van Het Scheldeoffensief maakt artistiek bezieler en theatermaker Frank Dierens een plastische familievoorstelling met zijn dochter met een beperking, op livemuziek van Geoffrey Burton. 

 • di 9 nov ’21
  Arme Danny Tsjechov

  De Kersenvla

  Abattoir Ferme

  Hoezee, ook dit seizoen krijgen we Abattoir Fermé over de vloer! Met ‘De kersenvla’ waagt het knettergekke gezelschap zich aan een voorstelling over iets wat ons nauw aan het hart ligt: theater. 

 • za 13 nov ’21

  Spectacles

  Benjamin Abel Meirhaeghe & Muziektheater Transparant

  Contratenor, performer en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe en producer Laurens Mariën slaan opnieuw de handen in elkaar voor een elektronisch concert dat laveert tussen een spektakel en een liefdesritueel. 

 • zo 14 nov ’21
  Er waren eens negen saxmaniakken

  Squillante

  Ga lekker zitten, ontspan en geef je over aan de sax!

 • zo 14 nov ’21
  In de wereld van de jeugdzorg

  BOY

  Kyoko Scholiers

  Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de jeugdhulp. In ‘Boy’ verbeeldt ze een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. De bijzondere soundscape wordt live gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.

 • wo 17 nov ’21
  Een sprong in het onbekende

  Shown & Told

  Meg Stuart & Tim Etchells

  "Like boarded up windows, like stone steps, like the sound of voices from a far away room, like the smell of burning, like the way that condensation forms on windows, like searching for something, like searching through rooms." (Tim Etchells)

 • do 18 nov ’21
  Moge de beste winnen?

  Killjoy Quiz

  Luanda Casella & NTGent

  De Braziliaanse Luanda Casella wil de kunst van storytelling redden van mediatisering en verdoemenis. In ‘Killjoy Quiz’ proberen deelnemers vragen te beantwoorden en punten te scoren. Maar veel weten is niet hetzelfde als veel begrijpen. De voorstelling ontwricht het idee dat je punten kunt scoren op kennis.

 • vr 19 nov ’21
  Een NEXT double bill om van te smullen

  'Dead and growing: The fungus and the decolonisation of time' + 'Spare Time Work'

  Double Bill: Bint Mbarek + BUREN

  Een niet te missen NEXT double bill met eerst unieke poëzie voor een stervende planeet van Bint Mbareh gevolgd door een musical van kritische stemmen van BUREN.

 • vr 19 nov ’21
  Lucy in the sky

  LUCY

  Dez Mona Ft. BOX

  Vernieuwende pop met barokke klankkleuren? Daarvoor moet je bij Dez Mona & B.O.X (Baroque Orchestration X) zijn. 

 • za 20 nov ’21
  Odysseus voor kinderen

  Odyssee (10+)

  FroeFroe

  Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.
  Naar een tekst van Michael De Cock.

 • di 23 nov ’21
  Een krachtig ritueel

  Mountains

  Jefta Van Dinther & Cullberg

  In zijn solo voor één danseres onderzoekt choreograaf Jefta van Dinther de relatie tussen Vader Aarde en Moeder Hemel. Hij maakte het stuk voor Suelem de Oliveira da Silva, die haar plaats zoekt als spiritueel medium op het podium. In Van Dinthers eigen woorden: ‘Wat betekent het om mens te zijn? Ik wil me verdiepen in de intelligentie van de natuur, maar ook in de technologie van het lichaam.’ ‘Mountains’ is als een ritueel in de vorm van een dansconcert – rauw, krachtig en organisch.

 • vr 26 nov ’21
  Drie knotsgekke koningen

  SOLOKOLOS. A Triple Solo Performance Evening.

  Mauro Antonio Pawlowski, Elko Blijweert, Jeroen Stevens

  Met ‘SOLOKOLOS, A Triple Solo Performance Evening’, kiezen topmuzikanten Jeroen Stevens, Elko Blijweert en Mauro Pawlowski resoluut voor performance. In drie muzikale solo’s vol popcultuur en artistieke kruisbestuivingen laten ze hun knettergekke verbeelding los op folklore, subculturen en autobiografische avonturen. Bizar maar ook ontroerend, absurd, ernstig én razend grappig. Welkom, koningen van Onderland!

 • za 27 nov ’21
  Drie voor de prijs van één

  NEXTparcours: Unfolding an Archive + Teenage Songbook + REPLAY

  Zoë Demoustier + Asrún Magnúsdóttir + Eszter Salomon

  Dit parcours over 2 verschillende locaties (CC De Steiger Menen en Budascoop) brengt je naar drie verrassende dansvoorstellingen. Bovendien brengt een gratis bus je op de juiste bestemmingen. Niet te missen. Drie voor de prijs van één!

 • wo 1 dec ’21
  Intrigerend klanklandschap

  Maris

  Onder de naam Maris creëert Brusselse vocaliste Mariske Broeckmeyer avantpop met roots in jazz en sferisch experiment.

 • do 2 dec ’21

  La Peau de l'Espace + Archers/Archée

  Yasmine Hugonnet + Mylène Benoit

  Dit NEXTparcours brengt ons naar Valenciennes. Eerste stop Espace Pasolini waar Yasmine Hugonnet 'La Peau de l'Espace' brengt. De gratis bus brengt ons na deze voorstelling naar Le Phénix waar Mylène Benoit ons 'Archers/Archée' zal brengen.

 • vr 3 dec ’21
  -
  za 4 dec ’21
  Zintuiglijk feminisme

  Counting Stars with you

  Maud Le Pladec

  Maud Le Pladec bracht in Schouwburg Kortrijk al een eigenzinnige choreografische visie op het werk van Schubert. Nu tellen we samen sterren met haar. Vrouwelijke, muzikale sterren. In ‘Counting Stars with You’ toont Le Pladec ons een nieuwe lichaamstaal. Dansers zullen niet alleen dansen, maar ook geluid produceren en naar elkaar luisteren. Zo wordt de link tussen de dansers en de muziek van vrouwelijke componisten haast tastbaar.

 • zo 5 dec ’21
  Gevoelige snaren

  Le souffle des cordes

  Renaud Garcia-Fons

  Garcia-Fons is een van de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Al meer dan twintig jaar ontwikkelt hij een heel eigen stijl en taal, verspreid over vijftien albums vol uitstapjes langs jazz, klassiek en wereldmuziek. Voor ‘Le Souffle des Cordes’ stelde hij een achtkoppig ensemble samen met Turkse, Franse en Spaanse muzikanten. 

 • di 7 dec ’21
  Totaalervaring met bijbelse proporties

  Babel

  LOD / Steve Salembier

  Zwevend langs kilometers glas, vanuit de ijle lucht die tussen de bouwmassa vloeit, zien we door een venster de bewoner, die na een lange dag op bed neerploft.
  Erboven, eronder en ernaast hetzelfde. Het zijn de dagelijkse routines van het leven als atoom.

 • do 9 dec ’21
  Iedereen danser!

  The Goldberg Variations

  Platform K & Michiel Vandevelde

  Hedendaagse dans alleen iets voor kenners? Niet volgens choreograaf Michiel Vandevelde. Hij werkt voor ‘Goldberg Variations’ samen met Platform K, een uniek gezelschap voor dansers met en zonder beperking. 

 • za 11 dec ’21
  De holbewoner en de friet

  Homan

  SOIREE PERPLX: Collectif Malunés / Vejde Grind & Vincent Bruyninckx

  Twee lichamen vullen het podium. Vejde Grind heeft het lijf van een Zweedse holbewoner, Vincent Bruyninckx een ‘French fries’-lichaamstype. Vele trainingsbroeken, notities en koffies later slagen ze erin een taal te ontwikkelen: persoonlijk, virtuoos en broederlijk in relatie tot elkaar, de muziek en het metalen wiel dat ze manipuleren. 

 • zo 12 dec ’21
  De naakte waarheid

  Naakt - Nuda Veritas

  Isabelle Beernaert

  ‘Naakt – NuDa Veritas’ is als een oerknal in dans. Puur, eerlijk, transparant, rauw. 

 • wo 15 dec ’21
  Remake van een Vlaamse klassieker

  Mouchette

  Arne Sierens

  Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meisje van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Wanneer het tot een ontmoeting komt, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. 

 • vr 17 dec ’21
  Hiphop Hoera!

  Désintégration Culturelle

  Nadine Baboy / Citylab Pianofabriek

  In ‘Désintégration Culturelle’ onderzoekt de Congolees-Belgische choreografe Nadine Baboy de rol van identiteit, erfgoed en cultureel lidmaatschap in een kosmopolitische samenleving. Dacht je dat je zomaar in het pluche kon neerploffen? Mis poes! Bereid je voor om volledig ondergedompeld te worden in een poëtisch, muzikaal en dansant universum. Via een mix van stijlen (zoals hiphop, dancehall en hedendaagse afrostijlen) en disciplines drukt het stuk een hedendaagse visie op ‘métissage’ uit. Door de bijzondere publieksopstelling is de capaciteit beperkt, dus snel zijn is de boodschap! 

 • zo 19 dec ’21
  Theaterkritiek voor kinderen

  Zozoöfzo (4+)

  dOFt

  €8/€6 (-26)

  Een groepje toneelspelers staat vol trots klaar om hun 1-minuutvoorstelling eindelijk aan het publiek te laten zien. Maar dan krijgen ze een brief van een Strenge Meneer... 

   

 • di 28 dec ’21
  Ode aan de vriendschap

  Nomad

  Eastman

  €30

  Sidi Larbi Cherkaoui stelt in ‘Nomad’ een mozaïek samen van het leven in de woestijn. Zo zien we wezens die in de meest extreme omstandigheden moeten zien te overleven, alsook de vergankelijkheid van zandduinen en woestijnwinden die in een oogwenk van richting, vorm en snelheid veranderen.

 • zo 9 jan ’22
  Weg met de grote mensen

  SN∅W (3+)

  K.A.K. (Koekelbergse Alliantie van Knutselaars)

  €8/€6 (-26)

  ‘Snøw’ is een kleutervoorstelling van K.A.K. over de klimaatcrisis. Samen met een pinguïn, een koelkast, een geschifte kok en een rochelende vuilniszak komt K.A.K. in opstand tegen Grote Mensen die niet willen luisteren.

 • vr 14 jan ’22
  De omgekeerde wereld

  Het eind van het begin van het einde (8+)

  hetpaleis, Het Zuidelijk Toneel & Theater Artemis / Jetse Batelaan

  €8/€6 (-26)

  ‘Het eind van het begin van het einde’ start waar alle andere voorstellingen eindigen: de acteurs vertrekken naar huis, de kabels worden opgerold en alle spullen verdwijnen in de vrachtwagen. Op naar het volgende theater! Maar wat als de theaters intussen verdwenen zijn? Wat als alle boeken en films vergeten zijn? Wat als ‘verbeelding’ een raar woord geworden is? Maar wat als het allerlaatste verhaal nog net te redden is? Help je dan mee?

 • wo 19 jan ’22
  Dromen van een nieuwe wereld

  Symfonie Orkest Vlaanderen

  €28/€26/€6 (-26)

  De jonge Belg Daan Janssens schrijft zich in in deze traditie met ‘En attendant personne’. De drie komen samen in dit prachtige programma van Symfonieorkest Vlaanderen, gedirigeerd door Martijn Dendievel, met Benny Tseng op eerste viool. Utopie, droom of nachtmerrie? Sluit je ogen en ontdek je eigen Nieuwe Wereld.

 • za 22 jan ’22
  Circushoogstandjes!

  SOIREE PERPLX: Een frisse kijk op de toekomst van circus

  Soiree PERPLX is dé merknaam van het circus van de toekomst. Dankzij een intense samenwerking met PERPLX vzw, circuswerkplaats in Kortrijk-Marke, presenteren we een aantal keer per seizoen jonge en frisse creaties tijdens hun eerste speelreeks, maar ook (inter)nationale referentievoorstellingen komen aan bod. Een Soiree PERPLX is altijd anders, maar steevast authentiek.

 • di 25 jan ’22
  Een geestige woordenstroom

  David...of hoe we ons bedacht hebben.

  Cie de Koe, de Nwe Tijd & Hof van Eede

  €18/€6 -26)

  In een samenwerking met de Koe, De Nwe Tijd en Hof van Eede krijgen we gegarandeerd stof tot nadenken in deze geestige woordenstroom. Eentje om naar uit te kijken!

 • do 27 jan ’22
  Explosief dansconcert

  Into The Open

  Voetvolk & Dendermonde / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe

  €20/€6 (-26)

  De ingenieuze scenografie en het lichtontwerp tillen de show naar een hoger niveau. Ook jij, kijker, wordt opgezweept. Wil je opstaan en dansen? Of lekker in een trance gaan? Deze concert-voorstelling is een feest dat nog lang zal nazinderen.

 • zo 30 jan ’22
  Warme stemmen op winterreis

  Coco Collectief

  €12/€6 (-26)

  Hoe zet je beter de winter in dan met 'Winterreise', het meesterwerk van Schubert? De vijf zangeressen en pianist van Coco Collectief doen hun eigen ding met de iconische cyclus, oorspronkelijk geschreven voor één mannenstem en piano: ze brengen afwisselend kwintetten, terzetten, duetten, solo’s, a capella – en zelfs een lied zónder zang. Maar ook in die ongebruikelijke aanpak blijven de originele emoties intact: hoop en wanhoop, herinnering, verdriet en doodsverlangen. Een eigentijdse visie op een tijdloos verhaal. Breng een zakdoek en een dekentje mee!

 • wo 2 feb ’22
  Donder en bliksem!

  Donder ft Sigbjorn Apeland

  €€12/€6 (-26)

  De ongewone combinatie van pianotrio en harmonium zorgt voor gelaagde kamermuziek met een weelde aan klanken en texturen. Dit wordt een sferisch spektakel, daar kun je donder op zeggen.

 • do 3 feb ’22
  -
  vr 4 feb ’22
  Bezweer mee het kwaad

  Mal - Embriaguez Divina

  Marlene Monteiro Freitas / P.OR.K

  €21/€19/€8 (-26)

  De voorstelling ‘Mal’ verkent de dubbelzinnigheid van ‘het kwaad’. De toevoeging ‘Embriaguez Divina’ markeert het kwaad als een goddelijke dronkenschap die het kwade met een grenzeloze extase bestrijdt. ‘Mal’ is een intense trip langs angstaanjagende visioenen, giftige getuigenissen en rotte feiten.

 • do 10 feb ’22
  Eerherstel voor een zwarte heldin

  Dear Winnie

  JR.CE.SA.R, KVS & NNT

  €22/€6 (-26)

  KVS-gezichten Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens brengen hulde aan Winnie Madikizela-Mandela en haar compromisloze strijd om Zuid-Afrika te bevrijden van de apartheid. Samen met negen actrices, zangeressen en performers uit de Afrikaanse diaspora zetten ze de witte, eurocentrische, mannelijke canon op zijn kop. 

 • vr 11 feb ’22
  Stukje taart, Pietje De Dood?

  Doe de groeten aan de ganzen (6+)

  HetPaleis & De Nwe Tijd / Freek Vielen

  €8/€6 (-26)

  Freek Vielen creëert samen met Danny Ronaldo, Margo Verhoeven en Tim David een wonderlijke wereld waarin ze samen met jou het leven én de dood vieren. Vielen bewerkte in 2017 het bekroonde jeugdboek 'Niets' van Janne Teller. 'Doe de groeten aan de ganzen' is zijn tweede jeugdtheatervoorstelling.

 • di 15 feb ’22
  De wervelende tijd

  Set of Sets

  Guy Nader & Maria Campos

  €20

  Nader en Campos experimenteren met een nieuwe manier van partnerschap. Van begin tot eind wordt een spanning aangehouden die, gevoed door precisie en nauwgezetheid, een charmant spel met synchroniciteit op gang brengt.

 • do 17 feb ’22
  Jonge 'eigen' makers bestormen het podium

  EIGEN KWEEK: Nachtdieren

  Gina Beuk, Iris Donders, Patricia Kargbo, Lucie Plasschaert

  €12/€6 (-26)

  Deze eerste productie van een nieuw collectief van vier getalenteerde actrices komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief van veertien West-Vlaamse cultuurcentra dat jonge makers ondersteunt aan het begin van hun artistieke traject. Ze schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie ‘Nachtdieren’ als eerste proefstuk.

 • zo 20 feb ’22
  Koppig en Belgisch

  Plan BE

  Four Aces

  €12/€6 (-26)

  In ‘Plan BE’ gaat het gitaarkwartet Four Aces aan de slag met parels van eigen bodem. Stukken met karakter, met een hoek af, koppig ook, een beetje je-m’en-foutistisch – kortom: puur en onversneden Belgisch.

 • zo 20 feb ’22
  Knuffelen in het pluche.

  Oxytocin

  Isabelle Beernaert / IB The Company

  €39/€36/€27/€12 (-26)

  Met haar nieuwe, warme choreografie voorziet Isabelle Beernaert ook jou van een stevige dosis geborgenheid. Herontdek de kracht van geknuffel in onze knusse schouwburg!

 • za 26 feb ’22
  Warm je vingerkootjes op!

  Du bout des doigts (10+)

  Gabriella Iacono & Grégory Grosjean

  €15/€6 (-26)

  Een man en een vrouw dansen samen door de tijd. Tijdens hun reis herbeleven ze grote historische gebeurtenissen. Hun koffer is gevuld met decors in miniatuur. Hun handen doen de rest. Op hun vingertoppen flaneren ze langs bekende scènes, van Broadway tot Parijs, van Brussel tot Harlem. Een originele vingerchoreografie voor iedereen vanaf tien jaar!

 • di 8 mrt ’22
  Licht als universele taal

  Dag 4

  Cie Frieda

  €12/€6 (-26)

  Decorontwerper Jan Palinckx, theatermaker Patrick Vervueren en beeldend kunstenaar Brecht Heytens pogen de omstandigheden waarin de natuurlijke lichtfenomenen ontstaan na te bootsen en hopen daarmee, samen met een publiek, het ontstaan van nieuwe lichtfenomenen te kunnen ontdekken. 

 • wo 9 mrt ’22
  Barokreus meets popheld

  Il Gardellino & Raymond van het Groenewoud

  €28/€26/€6 (-26)

  Een greep uit het werk en leven van Bach en Raymond: van de grote klassiekers tot de diep verborgen parels. Zorgvuldig en met zin voor avontuur herwerkt door Benjamin Glorieux en Marcel Ponseele.

 • vr 11 mrt ’22
  Dansen met strijkers

  Duet for two strings trio

  ECCE / Claire Croizé & Goyvaerts String Trio

  €20/6 (-26)

  In ‘Duet for two string trios’ gaat choreografe Claire Croizé in dialoog met het Goeyvaerts String Trio. Gebaseerd op twee strijktrio’s van de in 2020 overleden klassieke componist Charles Wuorinen, is deze voorstelling een intieme versmelting van pure dans en intense muziek. Klaar om na deze avond ontregeld huiswaarts te keren? 

 • za 12 mrt ’22
  Belgische toppers raken een snaar

  Brussels Philharmonic

  €28/€26/€6 (-26)

  Samen met het grandioze Brussels Philharmonic o.l.v. dirigent Alexei Ogrintchouk gaat de Belgische violiste Sylvia Huang in dialoog met een Oostenrijks wonderkind en een Russische reus.

 • zo 13 mrt ’22
  Zo heb je Bach nog nooit gehoord

  Klaartje Van Veldhoven

  €12/€6

  Sopraan Klaartje van Veldhoven en jazzpianist en -componist Rembrandt Frerichs streven altijd naar vernieuwing in muziek, of dat nu klassieke muziek, jazz of wereldmuziek is. Bij dit ensemble klinkt hetzelfde nummer altijd net iets anders. 

 • di 22 mrt ’22
  Geef je over aan de liefde

  Serenade

  Desnor / Louis Janssens

  €12/€6 (-26)

  ‘Serenade’ is een ode aan de liefde in al haar complexe facetten, een grillig feest waarin de liefde queer is: ontwrichtend, verbindend, fluïde en ongrijpbaar. Al associërend, citerend, dansend en zingend neemt theatercollectief Desnor je mee naar een denk- en gevoelswereld waarbij de grote emoties niet worden geschuwd. Geef je over! 

 • vr 25 mrt ’22
  Laat je betoveren!

  Carrousel des moutons (6+)

  d'Irque & Fien

  €8/€6 (-26)

  Op scène een ronddraaiend plateau, waarop een vleugelpiano staat die omhoog gaat terwijl Fien erop speelt. Voor Dirk de ideale plek om zijn acrobatische kunsten te delen. Of je nu jong of minder jong bent, deze woordeloze voorstelling laat ook jou sprakeloos achter.

 • wo 30 mrt ’22
  2 toppers voor de prijs van één

  Movement Essays + In Other Words

  Double Bill: Anneleen Keppens + Ingrid Berger Myhre

  €16/€6 (-26)

  In deze double bill verrast eerst Anneleen Keppens ons in Budascoop. Daarna gaan we met z'n allen richting Schouwburg waar Ingrid Berger Myhre ons meeneemt in de wondere wereld van dans en zijn taal.

 • do 31 mrt ’22
  Theater zonder taboes

  Een Pleidooi voor Zelfmoord

  Jozefien Mombaerts / Kopergietery

  €12/€6 (-26)

  ‘Een pleidooi voor zelfmoord’ gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood. Samen met muzikant en theatermaker Joeri Cnapelinckx wil maker Jozefien Mombaerts tonen wat verborgen wordt, wat verzwegen wordt of waar niet naar (om)gekeken wordt.

 • do 21 apr ’22
  Katachtige danspassen

  Contre-Jour

  Alexander Vantournhout / Not Standing

  €18/€6 (-26)

  Zes vrouwelijke performers, met een diverse achtergrond in circus, musical en dans, wandelen, huppelen of verplaatsen zich als een kat op handen en voeten. Daarbij maken ze verschillende ‘in-drukken’ in de zandvlakte, die ze ook altijd weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want sporen achterlaten kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn.

  Alleen bij de toeschouwer zal deze avond vol troost, dans en livezang een blíjvende indruk achterlaten.

 • za 23 apr ’22
  Het lachen vergaan

  Rigoletto

  Deschonecompanie & Compagnie Marius

  €18/€6 (-26)

  Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. Alleen: in de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. Ontzet en verward probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist dalen samen met hem af in de tragedie. En het begon nochtans allemaal zo leuk. Vervloek je mee?

 • zo 24 apr ’22
  QUATRE MAINS VAN GERSHWIN EN STRAVINSKY

  Nathalie Matthys en Ilias Verbelen

  €12/€6 (-26)

  Pianisten Ilias Verbelen en Nathalie Matthys laten zich inspireren door de eerste regels van het populaire ‘Fascinating Rhythm’, geschreven door componist George Gershwin. Gek genoeg sluiten de teksten van Gershwins liederen vaak naadloos aan bij het verhaal van 'Le Sacre du Printemps' van Igor Stravinsky. Toeval? Of niet? Ontdek het in deze kruisbestuiving tussen klassiek, jazz, piano, zang en woord. 

 • di 26 apr ’22
  100 jaar Schouwburg, 100 jaar dans

  Lezing Dansgeschiedenis

  Tom De Moor

  €8/€6 (-26)

  In deze lezing belicht onze dansambassadeur Tom De Moor de rol van de honderdjarige Schouwburg Kortrijk, en vertelt hij welke gerenommeerde choreografen het Kortrijkse publiek al kwamen beroeren. Zo kom je meteen ook heel wat te weten over de dansscene in Kortrijk.

 • di 3 mei ’22
  Het verdriet van België

  RED. The Sorrows of Belgium III: Hellhole

  NTGent / Luk Perceval

  €20/€6 (-26)

  'RED' is het derde deel in de trilogie 'The Sorrows of Belgium' van huisregisseur Luk Perceval. Nadat hij eerder de exploitatie van Congo onder Leopold II in ‘Black’ en de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens WO II (‘Yellow’) had belicht, komen nu de terroristische aanslagen in ‘hellhole’ Brussel aan de beurt. Verwacht je opnieuw aan een theatrale en muzikale evocatie die landgrenzen en generaties overstijgt. 

 • vr 6 mei ’22
  Luister naar het ruisen van de zee

  Shel(l)ter (7+)

  Zonzo Compagnie & hetpaleis

  €8/€6 (-26)

  Zonzo Compagnie en cineaste Nathalie Teirlinck slaan opnieuw de handen in elkaar. Vraag je alvast één ding af: weet je nog wat het betekende om kind te zijn? Een poëtische voorstelling met film, muziek en een schelpenorkest in de hoofdrol.

 • vr 6 mei ’22
  Antigone op de barricades

  Anatomie Antigone

  de Roovers & theatercollectief herman

  €17/€6 (-26)

  ‘Antigone’ werd voor het eerst opgeschreven door Sophocles in de vijfde eeuw voor Christus, en is daarna opnieuw verteld door schrijvers als Jean Anouilh, Anne Carson, Bernard Dewulf, Jean Cocteau, Slavoj Zizek, Sorj Chalandon en Kamila Shamsie. De makers grasduinen in al deze verschillende versies om onze gedachten aan te scherpen en een gesprek aan te gaan over generaties, verzet en leven zonder compromissen. Welkom in 'Anatomie Antigone'.

 • za 14 mei ’22
  Vogels zwermen uit over de stad

  Birds

  Seppe Baeyens

  €16/€6 (-26)

  Na het succes van ‘Tornar’ (2015) en ‘INVITED’ (2018) bouwt danser en choreograaf Seppe Baeyens met ‘Birds’ verder aan zijn onderzoek naar het vormen van een tijdelijke gemeenschap. Voor deze nieuwe creatie treedt hij buiten de muren van het theatergebouw en gaat samen met een groep performers en muzikanten de openbare ruimte in. In speelse interacties tussen toeschouwers en toevallige voorbijgangers ontstaan telkens opnieuw verrassende composities waarbij iedereen van invloed blijkt te zijn op het geheel. Ga je mee op zoek naar verbinding en verbeelding?

 • do 19 mei ’22
  Geilheid en god

  Misdaad en straf

  Lazarus

  €20/€6 (-26)

  ‘Misdaad en straf’ is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor ’s mans oeuvre: geld, geweten, gulheid, geilheid en God. 

 • vr 20 mei ’22
  -
  zo 22 mei ’22
  De mens onder de microscoop

  Zone X

  Kyoko Scholiers

  €15/€13/€8 (26)

  In ‘Zone X’ van kunstenares en theatermaakster Kyoko Scholiers maken we een stadswandeling in het jaar 2124, door een gebied dat na de Ramp van 2034 van de wereld werd afgeschermd. De tijd bleef er stille staan en de locals leven er nog steeds zoals in 2021. Op weg door deze levende ruïne fileert de gids van dienst ons hedendaagse denken en doen. Maar zijn interpretaties zijn soms wel héél creatief.  

  • vr 20 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:30
   Op locatie
   20:30
  • za 21 mei ’22 14:00
   Op locatie
   14:00
  • za 21 mei ’22 14:30
   Op locatie
   14:30
  • za 21 mei ’22 15:30
   Op locatie
   15:30
  • za 21 mei ’22 16:00
   Op locatie
   16:00
  • za 21 mei ’22 19:30
   Op locatie
   19:30
  • za 21 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
  • zo 22 mei ’22 14:00
   Op locatie
   14:00
  • zo 22 mei ’22 14:30
   Op locatie
   14:30
  • zo 22 mei ’22 15:30
   Op locatie
   15:30
  • zo 22 mei ’22 16:00
   Op locatie
   16:00
  • zo 22 mei ’22 19:30
   Op locatie
   19:30
  • zo 22 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
  • vr 20 mei ’22 20:30
   Op locatie
   20:30
  • za 21 mei ’22 14:00
   Op locatie
   14:00
  • za 21 mei ’22 14:30
   Op locatie
   14:30
  • za 21 mei ’22 15:30
   Op locatie
   15:30
  • za 21 mei ’22 16:00
   Op locatie
   16:00
  • za 21 mei ’22 19:30
   Op locatie
   19:30
  • za 21 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
  • zo 22 mei ’22 14:00
   Op locatie
   14:00
  • zo 22 mei ’22 14:30
   Op locatie
   14:30
  • zo 22 mei ’22 15:30
   Op locatie
   15:30
  • zo 22 mei ’22 16:00
   Op locatie
   16:00
  • zo 22 mei ’22 19:30
   Op locatie
   19:30
  • zo 22 mei ’22 20:00
   Op locatie
   20:00
 • zo 22 mei ’22
  Dromen voor jong en oud

  TATTARЯATTAT! (3+)

  Frieda

  €8/€6(-26)

  In TATTARЯATTAT! loopt alles en iedereen elkaar tegen het lijf. Plank treft Balk, Vrouw knalt op zichzelf, Groot slaat Klein gade. Abstract kletst met zijn evenbeeld of kibbelt met Concreet. Hoe klinkt Blauw? Wat doet Plat? Met hoeveel is Stevig? Er wordt samen- of tegengewerkt, geduwd, getrokken, onderhandeld en gekopieerd. TATTARЯATTAT! is een bewegend beeldend werk dat de dingen ordent maar vooral ook doet dansen, zingen en verbeelden. Durf te dromen vanavond! 

 • do 2 jun ’22
  De toekomst van ballet

  Seasons 4.0

  Junior Ballet Antwerp

  €18/€6(-26)

  Onder begeleiding van vier choreografen met uiteenlopende achtergronden dansen jonge balletdansers zich moedig een weg door Vivaldi’s ‘Vier seizoenen’. 

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven.