(c) Jelle Vermeersch

Goe Genoeg

Amelie Albrecht
Goudeerlijk hilarisch, meesterlijk messcherp
za 8 feb ’25 20:15
8 feb ’25
20:15
  • 8 feb ’25
    20:15
    Départ

Een scherpe tong, een groot hart en een dorstige keel: dat vat Amelie Albrecht misschien wel nog het best samen. Na haar goed onthaalde eerste show ‘Zwaar Leven’ en talloze televisieoptredens als sidekick is het tijd voor show nummer twee. Of die ‘Goe Genoeg’ zal zijn? Wie laatst lacht … 

In 2018 won Amelie Albrecht Humo’s Comedy Cup en ging ze voluit voor comedy. Een geslaagde gok, want haar carrière schoot als een raket in de lucht, met uitverkochte shows en televisieopdrachten als resultaat. Bovendien wordt ze om de haverklap herkend op straat en krijgt ze spontaan goodies aangeboden als influencer. Haar vrienden waarschuwden haar: “Zie maar dat je niet arrogant wordt!” Maar dat zal haar niet overkomen: dat was ze namelijk al.

Bekend zijn is echter niet alleen rozengeur en maneschijn: als Amelie over straat loopt, moet ze er altijd goed uitzien voor de selfies, ze heeft een echte handtekening moeten bedenken en zelfs haar hond Duvel wordt ongewild aangeklampt. Die moest zelfs een aparte Instagram-pagina krijgen. Maar wees gerust: Amelie geniet van haar succes. En die nieuwe zaalshow? Die zal wel ‘Goe Genoeg’ zijn. Maar wanneer is het goed genoeg voor haar?

Albrecht neemt Rik Van Geel mee als vaste support. Die begon in 2014 nét voor zijn 40ste verjaardag met stand-up comedy. In 2018 én 2021 stond hij in de halve finale van Humo’s Comedy Cup, en hij speelde voorprogramma’s voor Soe Nsuki, Jeroen Leenders en Michael Van Peel. Hij is vaste MC op de comedyavonden in de Seefbier-brouwerij in Antwerpen, waar je hem trouwens ook voor een rondleiding kan boeken. Schol!

De pers over Amelie Albrecht:

  • “Ze is op haar best wanneer ze - leunend op haar microfoonstandaard - een taboe verbrijzelt met een mening die zo messcherp en goudeerlijk is dat het hilarisch wordt.”…“Albrecht heeft alles – goede timing, veel zelfrelativering, een dictie met groeipotentieel, een heldere blik en een goed hart dat ze flink inpakt in rood fluweel en afschermt met een groot bierglas - om uit te groeien tot een stand-up comedian die eigenlijk te moe is om zich uit te sloven als wereldverbeteraar maar dat dankzij haar rake en geestige observaties wél is.” (Focus Knack)

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Ontdek ons aanbod