(c) Jools Holland

Jools Holland
Intiem met een muzikaal genie
do 13 mrt ’25 20:00
13 mrt ’25
20:00
  • 13 mrt ’25
    20:00
    CC Het SPOOR, Harelbeke
    Eilandstraat 6, 8530 Harelbeke

Jools Holland is van alle markten thuis: begenadigd pianist, oprichter van een bigband, presentator van het legendarische ‘Later with Jools Holland’ … In dit concert gaat hij voor intiem, met alleen zijn vaste drummer en drie zangeressen. Bereid je voor op een portie muzikaliteit én genialiteit.

Jools Holland een muzikaal genie noemen, is niet eens overdreven. Als 8-jarige leerde hij zichzelf piano spelen en als 16-jarige trad hij toe tot de band Squeeze. In 1980 ging hij voor een succesvolle solocarrière, met als eerste wapenfeit de ep ‘’boogiewoogie'. Met drummer Gilson Lavis, nog steeds z'n vaste partner on stage, richtte hij ook een eigen bigband op. 

Met zijn geweldige muzikaliteit en innemende persoonlijkheid verovert Jools Holland niet alleen de podia wereldwijd, maar ook televisie: sinds 1992 is hij de immer energieke host van het BBC-programma ‘Later with Jools Holland’ en de BBC-oudejaarsspecial ‘Hootenanny’, waarin de grootste namen uit de muziekwereld live optreden en vaak een stukje jammen met Holland aan de piano. De vele samenwerkingen op het podium resulteerden in de albumreeks ‘Jools and Friends’. In 2021 verscheen met ‘Pianola. Piano & Friends’ het laatste album, waarvoor Holland samenspeelde met onder meer Gregory Porter, Herbie Hancock, Tom Jones en Joe Bonamassa.

Voor dit concert kiest Jools Holland voor een intieme setting: naast drummer Gilson Lavis en zichzelf neemt hij alleen drie talentvolle zangeressen mee op het podium. Op de vorige tournee waren dat Ruby Turner en Louise Marshall, voor deze tournee is het nog even wachten op de bekendmaking van de namen. 

In samenwerking met CC het SPOOR Harelbeke.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.