(c) Kaat Pype

Bollo Smieto Flamenco

Wim Willaert
Een monoloog vol humor en muziek
za 22 mrt ’25 20:15
22 mrt ’25
20:15
  • 22 mrt ’25
    20:15
    Concertstudio (Conservatoriumplein 1)

Wim Willaert is bekend van televisie (‘Nonkels’) en festivalpodia (De Dolfijntjes). In ‘Bollo Smieto Flamenco’ doet hij het alleen, met een muzikale monoloog over roepen dat je iets kan terwijl dat net niet het geval is. Bollo smieto flamenco bijvoorbeeld, waar de artiest grandioos in faalde.

‘Bollo Smieto Flamenco’ doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen. Nochtans heeft iedereen dit spel wel eens gespeeld. Bollo Smieto is namelijk de typisch Vlaamse (Flamenco) kermisattractie waarbij je met een bal (bollo) naar lege blikken moet gooien (smieto). 

“Ikzelf dacht ooit het volksspel onder de knie te hebben”, vertelt Wim Willaert, die er een muzikale monoloog rond bouwde. “Ik was niet onverdienstelijk in balsporten in het algemeen en had winnaars van het spel uitgehoord en ervan afgekeken. Je moet bovenhands gooien naar het middelste blik en veel kracht bijzetten, overtuigde ik mijzelf en mijn entourage, alsof ik een kenner van de bolle smieto-sport was. Ik geloofde in mijn scoren, maar eigenlijk stond ik op de top van de berg der dwazen. Vanop een afstand van twee meter heb ik het gepresteerd om met mijn drie ballen geen enkel blik te raken. Beschamend.”

“Over mensen die geloven dat ze kennis van zaken hebben en op de hoge top van de berg der dommen roepen dat ze er alles van af weten, wil ik het al vertellend en musicerend hebben. En ook over wat er met een Vlaamse artiest kan gebeuren wanneer hij in contact komt met één der dommen, één der dwazen. Elke overeenkomst met bestaande artiesten is hierbij louter toeval. Natuurlijk dadde!”

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.