(c) Stefaan Temmerman

Video killed the video star

Stijn Van de Voorde
Een halve eeuw videoclips in één theaterspecial
za 15 feb ’25 20:15
15 feb ’25
20:15
  • 15 feb ’25
    20:15
    Départ

Wist je dat de eerste officiële videoclip dit jaar vijftig jaar bestaat? Hoog tijd dus om terug te blikken op dit fenomeen: wat maakt een videoclip legendarisch? En waarom zijn andere niet om aan te zien? Stijn Van de Voorde dook in vijftig jaar beeld en muziek en kwam boven met deze theaterspecial.

In 2025 vieren we de 50e verjaardag van ‘Bohemian Rhapsody’, volgens velen de eerste échte moderne videoclip. Een mijlpaal, hoewel ook in de decennia daarvoor al enkele opvallende creaties opdoken.

Stijn Van de Voorde maakt een voorstelling over dit fascinerende onderdeel uit de muziekwereld. Want wat maakt een videoclip precies tijdloos? En waarom zijn clips die de tand des tijds niet weerstonden minstens zo boeiend? Van het belang van MTV voor de muziekindustrie over de vaakst voorkomende clichés in clips uit de jaren 80 tot het geheime ingrediënt in ongeveer elke Taylor Swift-videoclip: er valt altijd iets te vertellen over muziekvideo’s.

Stijn praat met figuren als Brian Johnson (AC/DC), Paul Stanley (KISS) en Andy McCluskey (OMD) over de pioniersjaren van de videoclip, maar ook de huidige generatie komt ruimschoots aan bod. En natuurlijk regisseert hij zijn eigen videoclip, meer bepaald op de vaakst voorkomende videoclip-locatie ter wereld.

Verwacht je aan een zeer visuele voorstelling, met veel boeiende klanken en (soms bizarre) beelden. Een dolfijn in een zetel? Het zou zomaar kunnen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Minimumleeftijd: 16 jaar

Ontdek ons aanbod