(c) De Tijdloze

Smells Like Memories – Live rockumentary rond Nirvana

De Tijdloze presenteert
Waarom Nirvana dertig jaar na Kurts dood nog steeds springlevend is
wo 12 feb ’25 20:15
12 feb ’25
20:15
  • 12 feb ’25
    20:15
    Départ

Kurt Cobain is al dertig jaar niet meer ons ons, maar de muziek van Nirvana klinkt nog altijd even fris en opwindend als toen. Dat bewijst deze tribute show die er eigenlijk geen is. Want naast livemuziek krijg je een stortvloed aan anekdotes, fragmenten en weetjes. Kurt is weer even onder ons. 

In 2024 moesten we het dertig jaar zonder Kurt Cobain doen, de frontman van Nirvana die de stem van een generatie vormde en met baanbrekende grunge zijn stempel op de muziekgeschiedenis drukte. Songs als 'Smells Like Teen Spirit', 'Lithium' en 'Heart-Shaped Box' staan drie decennia later nog steeds als een huis, en tot op vandaag blijven nieuwe generaties Nirvana ontdekken.

Nirvana speelde slechts drie keer in België, en hoewel de helft van het land beweerde erbij te zijn, leert de realiteit ons dat het voor de lucky few was. Voor alle anderen: goed nieuws! Want nu kan je genieten van de rockumentary 'Smells Like Memories', een muzikale vertelling onder de vleugels van muziekbeest en ravissante radiostem Sofie Engelen (Radio Willy, Stubru, ‘De Tijdloze’), en met Nirvana tribute band Boskat als sidekick.

Sofie, naar eigen zeggen de grootste Nirvana-fan van België, is de geknipte vrouw om je op sleeptouw te nemen doorheen de tijdloosheid van grunge-fenomeen Nirvana. Verwacht je echter niet aan een doorsnee tribute show, maar aan een feest van anekdotes, fragmenten uit de oude doos, vergeten gewaande interviews, rebelse visuals en wist-je-datjes. Ook thema’s als creativiteit en mentale gezondheid komen aan bod. Maar uiteraard vooral muziek, want Boskat brengt Nirvana met beklijvende covers terug tot leven.

Stap aan boord van deze teletijdmachine en laat je meeslepen door de rebelse sound & visuals van ‘Smells Like Memories’, met voorsprong de beste Nirvana wederopstanding ooit! In de woorden van Kurt Cobain zelf: “Here we are now, entertain us.”

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Presentatie: Sofie Engelen. Zang, gitaar: Vincent Van Santpoort. Drums: Tibo Polleunis. Bas: Stef Exelmans. Regie & visuals: Christof Witters & Vincent Van Hoorick.

Ontdek ons aanbod