(c) I Muvrini

BEST OF

I Muvrini
Corsicaanse wereldklasse die de zaal in weemoed drenkt
zo 9 feb ’25 en ma 10 feb ’25
9 feb ’25
en
10 feb ’25

I Muvrini is al veertig jaar trouw aan zijn Corsicaanse roots, die een constante vormt in hun muziek. Maar omdat het vocale ensemble daarnaast zonder oogkleppen openstaat voor wereldse invloeden, blijft de groep ook internationaal succes oogsten. Mis deze kans niet.

I Muvrini, een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat, is razend populair en heeft een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, biedt I Muvrini een bijzondere mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid en idealisme, met diepgewortelde melancholie als constant aanwezige ondertoon. 

De muziek van I Muvrini – in de eerste plaats de zang van Alain en Jean-François – is door de jaren heen altijd oprecht gebleven en voedt non-stop hart en ziel. Je hoeft niet eens op Corsica geweest te zijn of de taal te kennen om dat aan te voelen. De Bernardini-broers tekenen voor een typische stijl die traditionele muziek combineert met wereldse invloeden, zonder hun Corsicaanse identiteit te verloochenen. Deze onbevangen openheid naar de wereld bezorgde de groep zijn internationale succes.

Met meer dan dertig studioalbums op de teller en concerten in de grootste zalen van Europa komen de broers Bernardini, vergezeld door hun trouwe muzikanten, in 2025 terug naar Kortrijk voor een – hoe kan het ook anders – in melancholie gedrenkt concert.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Zittend concert

Onderdeel van

Credits

Jean-François BERNARDINI, Alain BERNARDINI, Stéphane MANGIANTINI, Jean-François LUCIANI, César ANOT, Loïc TAILLEBREST, Achim MEIER, Michael MEINERT & Thomas SIMMERL.

Ontdek ons aanbod