(c) Hans Cools

Cools & Zonen

Hans Cools
Een wikkende en wegende West-Vlaming
do 2 mei ’24 - do 9 mei ’24
2 mei ’24
-
9 mei ’24

Hans Cools is dé ultieme West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwerkende ouders in een gezin met vier kinderen. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: met ontroering én ongeloof. Een wereld waar je nog elke dag patatten met vlees eet, iedereen je geboortegewicht kent, en online leven nog onontgonnen terrein is. ’t Is goed: voor één keer mag er eens gelachen worden met West-Vlamingen!

Hans Cools is de definitie van een West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwerkende ouders in een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de Chiro, speelde voetbal en ja hoor: hij was ook misdienaar. Het liefst van al wilde hij zijn vader opvolgen als schrijnwerker, maar het CLB dacht hier anders over en dus studeerde hij verder en werd hij ingenieur bouwkunde.

Ondertussen heeft hij een vrouw, twee zoontjes en werkt hij al jaren voor een groot internationaal bedrijf. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: enerzijds met ontroering, anderzijds met ongeloof. Een wereld waar patatten met vlees nog dagelijkse kost is, je geboortegewicht algemeen gekend is, en het onlineleven nog onontgonnen terrein is. Schipperend tussen zijn oude en nieuwe leven probeert hij te wikken en wegen wat hij wil meegeven aan zijn eigen zonen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

De nieuwe rijzende naam binnen de Vlaamse comedy

VRT NWS