(c) Abattoir Fermé

CQ

Abattoir Fermé
Een bizar blokje om met Abattoir Fermé
vr 3 mei ’24 20:15
3 mei ’24
20:15
  • 3 mei ’24
    20:15
    CC De Steiger Menen, Menen
    Waalvest 1, 8930 Menen

'CQ.' speelt zich af in en rond “Het Blok” – een even reëel als mythisch flatgebouw dat werd opgetrokken in de 1970’s en zich in vergevorderde staat van verval bevindt. 'CQ.' (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar mekaar niet kennen en niet zien. 

De stad is oud, koud en donker. Er staat een appartementsblok met onderin een nachtwinkel die steevast wordt bevoorraad, maar waar nooit iemand is. Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt. De onzichtbare buren zijn iets aan het bouwen, ge kunt het horen. Maar niemand weet wat. 

‘CQ’ speelt zich af in en rond ‘Het Blok’ – een even imaginair als reëel flatgebouw dat in de seventies uit de grond verrees. Nu bevindt het zich in een vergevorderde staat van verval. ‘CQ’ (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties tussen verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn maar elkaar niet kennen en niet zien. 

Geïnspireerd door de unheimliche eenzaamheid in de schilderijen van Paul Delvaux en door de traditie van het Vlaamse magisch-realisme, maar dan op zijn Abattoirs: fascinerend, trippy, grotesk, geestig én ontroerend. 

Een organisatie van CC De Steiger Menen i.s.m. Schouwburg Kortrijk

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Inleiding om 19:30

Credits

Tekst & regie: Stef Lernous. Spel: Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert & Chiel van Berkel. Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap & stad Mechelen. Scenografie: Sven Van Kuijk. Productie: Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona.

Ontdek ons aanbod