(c) Ramy Moharam Fouad

Intergalactic Lovers + Tuff Guac
vr 21 jun ’24 20:00
21 jun ’24
20:00
  • 21 jun ’24
    20:00
    Bolwerk, Kortrijk
    Spinnerijstraat 105, 8500 Kortrijk

€ 32 (vvk) / 35 (add)

 

Intergalactic Lovers is terug! In 2022 brachten ze na een stilte van 5 jaar weer een nieuwe plaat uit: Liquid Love. Een tikkeltje dansbaarder, maar nog altijd vintage Lovers.

INTERGALACTIC LOVERS

Al dertien jaar vaart het schip van Intergalactic Lovers door de nationale en internationale muzikale wateren. Na drie succesvolle albums, Greetings and Salutations (2011), Little Heavy Burdens (2014) en Exhale (2017), en uitgebreid touren nam de band een adempauze. De vraag "What's next?" was dan ook het vertrekpunt na twee jaar pauze. Intergalactic Lovers wil bij elke plaat hun sound vernieuwen, ambitieuzer zijn, evolueren. Dit keer kozen ze resoluut voor het idee om "mensen aan het bewegen te krijgen". Enter producer Luuk Cox (Shameboy). Met zijn achtergrond in electronica, pop en indie zorgde hij voor de brug tussen de typische Intergalactic Lovers-sound en elektronische invloeden.

 

TUFF GUAC

Tijdens Sinxen pakte Tuff Guac - alter ego van Rafael Valles Hilario - vorig jaar DAK van De Kreun in. Nu mag hij dat nog eens overdoen, maar dan op een iets groter podium. Na een doortocht bij verschillende garage punkbands, koos hij bij zijn solodebuut voor een meer poppy sound. Hij nam de plaat alleen op in een verlaten huis met behulp van wat instrumenten, een taperecorder en een handvol microfoons. Nadien vervoegden Wim De Busser (The Colorist Orchestra, Zita Swoon), Jasper Sluys en Gert-Jan Van Damme hem on stage. Nu maken ze zich op voor hun eerste Europese tournee. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar punten of geniet van een verhoogd kortingstarief als je daar recht op hebt. 

Staand concert. 
Kan je niet lang rechtstaan? Neem gerust een kampeerstoeltje mee.

Onderdeel van