(c) Bas Birker

Liefste landgenoten – het beste uit vijf jaar middagjournaals

Bas Birker
Dit is het journaal met … een Nederbelg
vr 18 okt ’24 20:15
18 okt ’24
20:15
  • 18 okt ’24
    20:15
    OC Molenheem, Heule
    Izegemsestraat 205, 8500 Kortrijk

Nederbelg en comedian Bas Birker sluit al ruim vijf jaar het Radio 1-programma ‘Nieuwe feiten’ af met een journaal waarin hij op unieke wijze nieuwsfeiten fileert. Die rijkdom aan verbale pareltjes brengt hij nu naar het podium. Een feest voor het oor, in een kermis van herkenbaarheid.

Al meer dan vijf jaar verzorgt comedian en Nederbelg Bas Birker met regelmaat het ‘Middagjournaal’ in de laatste minuten van het programma ‘Nieuwe feiten’ op Radio 1. Dat zijn meer dan 100 ochtenden vroeg opstaan, naarstig zoeken naar dat ene leuke onderwerp en het dan direct uitschrijven en inlezen. Standaard beginnend met de woorden “Liefste landgenoten”. 

Het resultaat is een keur aan columns over de waan van de dag: kleinburgerlijke belevenissen, grote gebeurtenissen en alles ertussenin. Vaak grappig, soms ontroerend, maar altijd kort, bondig en vlijmscherp. Teksten om naar te luisteren, geen proza om te lezen. Daarom trekt Bas Birker er nu op uit om overal te lande het leukste uit die vijf jaar nog eens voor te lezen. 

Bas leidt in, wijdt uit en snijdt hout in grappige, kritische en soms zelfs ontroerende teksten met als verbindende factor een waan van een dag. Ook leuk als je het nieuws niet volgt. En heel misschien maakt Bassie wel een speciaal journaal voor de zaal. Want die zit tenslotte ook gevuld met … liefste landgenoten!

Credits

Tekst & spel: Bas Birker