(c) Magda Kachouche

La Rose de Jericho

Magda Kachouche
Dansen met de dood, losgaan op het leven
do 14 nov ’24 en vr 15 nov ’24
14 nov ’24
en
15 nov ’24

‘La Rose de Jericho’ is een choreografie over leven en dood die door drie performers wordt gebracht. De titel verwijst naar een woestijnbloem die zichzelf kan laten verwelken en verschrompelen, om in die toestand te wachten tot de verkwikkende regens komen om haar weer te laten bloeien.

Alice, Gaspard en Magda verwelkomen je met open armen, zingende harten, dansende buiken en gouden haren op hun feestje. Ze vieren namelijk een gebeurtenis, een afwezige, een licht gedwongen huwelijk met het lot. Dames en heren, en hen in het midden: laat u gaan! 

Het jubileum gaat los en de emoties lopen hoog op, een koor van rouwenden 2.0 zet een partituur in voor een samenzweringsdans op het podium. Verdriet wordt verjaagd, er wordt gesproken met het onzichtbare en er ruimte gemaakt om het te horen. In processie op weg naar de voorstelling, struikelend of springend naar het onontkoombare, de verplichte doorgang, waarvan we niet meer weten hoe er te geraken. We weten niet of het de duisternis dan wel de doodsklok is die het einde van het stuk inluidt. We spelen als kinderen met sterven en weer tot leven komen. We dansen voor onze doden met zorg, tederheid en humor. Maar bovenal verheugen we ons en genieten we van het leven. 

I.h.k.v. NEXTfestival

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept: Magda Kachouche. Artistieke samenwerking & uitvoering: Gaspard Guilbert, Magda Kachouche en Alice Martins. Geluidsontwerp: Gaspard Guilbert. Lichtontwerp & toneelregie: Bia Kaysel. Kostuumontwerp: Alexia Crisp Jones. Kostuumassistentie: Augustine Salmain. Dramaturgische ondersteuning: Arnaud Pirault. Choreografische ondersteuning: Marion Carriau. Vocale ondersteuning: Elise Chauvin. Stagiaire: Léa Sabran. Productie, administratie: AlterMachine I Erica Marinozzi en Elisabeth Le Coënt. Productie: Compagnie Langue Vivante .

Ontdek ons aanbod