(c) KREW Collective

Missie 2024

Hetty Helsmoortel
Dé wetenschapsshow die je moet zien om het afgelopen jaar écht te begrijpen
wo 5 feb ’25 20:15
5 feb ’25
20:15
  • 5 feb ’25
    20:15
    Départ

Wetenschap-watcher Hetty Helsmoortel is terug met het vierde deel van haar ‘Missie’-reeks, waarin ze de wetenschappelijke en technologische doorbraken van het afgelopen jaar behapbaar maakt voor een breed publiek. Met humor, enthousiasme en helderheid maakt ze iedereen warm voor all things tech.

De steeds populairder wordende wetenschap-watcher Hetty Helsmoortel nodigt je in ‘Missie 2024’ uit voor een gloednieuwe ontdekkingsreis. Voor het vierde jaar op rij onthult ze de meest fascinerende wetenschappelijke en technologische doorbraken van het afgelopen jaar. Leest Elon Musk binnenkort onze gedachten? Zijn blauwe bessen écht blauw? En wat onthullen de nieuwste ruimtefoto's over onze plaats in het universum? 

Met haar ongeëvenaarde enthousiasme, humor en helderheid gidst Hetty je door de complexe wereld van de moderne wetenschap. Zo houdt ze iedereen – van nieuwsgierige geesten tot doorgewinterde tech-enthousiastelingen – moeiteloos anderhalf uur in de ban. ‘Missie 2024’ is een must-see voor iedereen die zijn of haar horizon wil verbreden. 

Hetty Helsmoortel maakt deel uit van de intergalactisch populaire Nerdland Podcast, met de Nerdland Scheurkalender hangt ze samen met Lieven Scheire in menig Vlaamse toiletten, en ze schreef verschillende bestsellers uit de Nerdland-boekenreeks. Als wetenschap-watcher is ze een graag geziene gast op radio en televisie. Tenslotte is ze artistiek directeur van Nerdland Festival, het grootste wetenschapsfestival van het land. 

Na een doctoraat in de gezondheidswetenschappen en acht jaar kankeronderzoek, kwam haar ware roeping bovendrijven: wetenschap de plaats geven die ze in onze maatschappij verdient, namelijk te midden van de mensen. Zeker in een wereld die steeds complexer en chaotischer wordt. 

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Minimumleeftijd 16 jaar