(c) De Stroate

Sharp Shooter Battle vol 7

Rodie Boyindombe & Root Division
Internationale hiphopbeats in K-town!
za 5 apr ’25 14:00
5 apr ’25
14:00
  • 5 apr ’25
    14:00
    De Kreun, Kortrijk
    Conservatoriumplein 1, 8500 Kortrijk

Kortrijk is de gaststad van de zevende editie van Sharp Shooter Battle, een hiphopfestival waarin samen dansen centraal staat en het dus niet in de eerste plaats om winnen gaat. Ook voor jonge dansers – tot veertien jaar – is er een battle voorzien. Let’s dance!

Dit jaar gaat de zevende editie van de Sharp Shooter Battle door in Kortrijk! In samenwerking met het Kortrijkse hiphopcollectief De Stroate verwelkomen we deze internationale danswedstrijd in De Kreun. Omdat de focus op de uitvoering ligt en iedereen samen danst, bestaan de prelims (voorrondes) alleen uit cyphers: informele, cirkelvormige dansruimtes waar dansers samenkomen om al improviserend hun skills te tonen. Zo vormen die spontane, energieke omgevingen waarin creativiteit primeert op choreografie of kennis van de muziek die speelt. Dit jaar organiseren we ook een kidsbattle voor kinderen tot veertien jaar. 

Gangmaker is Boyindombe Lokassa Rodie, een danser uit de popping-scene, een van de opmerkelijke stijlen die binnen de hiphopcultuur zijn ontstaan. Rodie is daarnaast funk-dj en internationaal bekend in de hiphop-underground. Hij is lid van het collectief Root Division en organiseert zelf battles, waaronder dus deze Sharp Shooter Battle.

Het collectief Root Division is vooral actief in hiphop en street culture. Hun belangrijkste focus ligt op het behoud ervan. Daarbij willen ze via hun activisme vanuit de underground impact hebben op de mainstreamcultuur.

In samenwerking met De Stroate & Root Division.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Ontdek ons aanbod