(c) Maison Rowena

ClubINC (Belgische première)

Connor Schumacher/ARK
Laat het publiek dansen met diversiteit en anders-zijn
do 7 nov ’24 20:15
7 nov ’24
20:15

Het is de overtuiging van Connor Schumacher dat de wereld een betere plek zou zijn als iedereen elke dag zou dansen. Met deze voorstelling probeert hij daar alvast een begin van te maken. Met als mooie, verbindende gedachte dat iedereen door het dansen elkaars anders-zijn leert appreciëren.

In deze voorstelling wordt een inclusieve wereld gecreëerd waarin iedereen ziet en gezien wordt, en waarin iedereen kan meedoen. Verwacht plezier en kwetsbaarheid in een ontmoeting met mensen die anders zijn dan jij, terwijl jij ook die andere bent. We verkennen hoe we samen de dansvloer kunnen vullen met begrip en waardering voor onze verschillen, in een sensationele bijeenkomst waarbij we nieuwe dans-skills voor het leven beoefenen: van opera tot techno. Let’s go!

‘ClubINC’, een coproductie van ARK/Connor Schumacher, Theater Babel Rotterdam en Dansateliers, komt voort uit de motivatie om van elkaar te leren. Er wordt onderzocht hoe dans als toegepaste kunstvorm een inclusieve ruimte kan creëren waarin iedere mens zijn menselijkheid kan uitoefenen. De voorstelling gaat over de anderen. En dus over jezelf.

Connor Schumacher heeft een duidelijke ambitie met zijn werk: mensen in beweging brengen. Onder de vlag van zijn eigen stichting ARK creëerde hij verschillende voorstellingen waarin diepe connectie met het publiek de leidraad vormen. In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2022 was hij een van de vijf genomineerden voor de Giekses Strijbis Podiumprijs. Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen.

Het Rotterdamse Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van dans en een thuis voor danskunstenaars in ontwikkeling. De organisatie investeert in dansdramaturgie, creatief produceren, (internationaal) onderzoek en een gevarieerd palet aan danskunstenaars, ieder met een eigen artistieke vorm, taal en signatuur.

De pers over 'ClubINC':

* "Inclusieve dansclub heft conventionele verhouding tussen podium en zaal meteen op." (Jordi Ribot Thunnissen, De Theaterkrant)

 

I.h.k.v. Caring is Sharing & NEXTfestival.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Regie & concept: Connor Schumacher. Met: Mary-Jane Mijnhijmer, Patrick Nassy, Ali Özdemir, Milton de Oliveira Soares, Victoria Ochoa Urrea, Terence Patra, Wilma O’Sullivan, Mohamed Boujarra, Majon van der Schot & Connor Schumacher. Dramaturgie: Maaike Schuurmans. Lichtontwerp & techniek: Edwin van Steenbergen. Fotografie campagnebeeld: Studio Jan Hoek. Kostuums: Jessica van Halteren / Mulas Hybrid as a part of Outsiderwear.