(c) Ilias Teirlinck

Nuggets

Maxim Storms
Alleen op de wereld, op zoek naar houvast
za 16 nov ’24
16 nov ’24

In de solo ‘NUGGETS’ verbeeldt Maxim Storms een soort laatst overgebleven personage dat zich staande probeert te houden in een samenleving die helemaal op hol is geslagen. Met een minimum aan materiaal en met behulp van muziek slaagt de speler erin een groteske, heel eigen wereld op te bouwen.

“Now only an expert can deal with the problem 
Cause half the problem is seeing the problem.” 
- Laurie Anderson 

In Storms nieuwe fysieke solo (de)construeert hij het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse we want more-maatschappij op speed. Maxim doet dit in zijn (geroemde) groteske speelstijl en (kenmerkende en unieke) ritmische taalconstructies. Hij creëert een kramakkelig universum waarin een laatste ziel halsstarrig het bestaan verder modelleert. Aan de hand van bouwvallige constructie en fatale reparatie poogt het personage het onbestemde doel te bereiken. 

In zijn vorige solo ‘Brother Blue’ ontwierp Storms een onbetrouwbaar landschap waarin de protagonist zijn staart verliest. In ‘NUGGETS’ gaat hij een stap verder en verbouwt het hoofdpersonage op radicale manier de restanten van zijn bestaan. Maxim Storms geeft in al zijn werk stem aan personages die de onmogelijkheid beproeven of verbijten. ‘NUGGETS’ is een nieuwe etappe in die zoektocht naar filosofische kwetsuren. 

De pers over 'Nuggets':

  • "Tweede solo van Maxim Storms is een parel." (De Morgen)
  • "De mogelijkheden die de materialen in ‘NUGGETS’ bieden zijn gering, maar toch slaagt Storms er met verve in er een beeldend en muzikaal verhaal mee op te bouwen en de opties uit te putten." (Etcetera)
  • "Storms paart iets van clown en iets van commedia dell’arte aan een heel eigen genre." (Theaterkrant) 

I.h.k.v. NEXTfestival

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Tweede solo van Maxime Storms is een parel

De Morgen

Credits

Concept & spel:  Maxim Storms. Coaching:  Jan Steen & Lisbeth Gruwez. Licht:  Geert Vanoorlé. Feedback:  Linde Carrijn & Rachid Laachir. Coproductie:  CAMPO, C-TAKT & De Grote Post. Spreiding:  Vincent Company. In samenwerking met c o r s o & kunstencentrum nona. Met de steun van de Vlaamse overheid.

Ontdek ons aanbod