(c) Connor Schumacher

R.A.V.E. + Afterparty

Connor Schumacher/ ARK
Rave, rave against the dying of the light 
vr 22 nov ’24
22 nov ’24

Zeven ravers zetten op het podium hun tanden in het leven en hun benen in de shit en het verdriet en het plezier en de liefde die met dat leven gepaard gaan. Beeldende kunst, multimedia en dans vormen samen een spektakel dat één groot eerbetoon is aan het oncontroleerbare en ongrijpbare.

Met zes oogverblindende professionele ravers die hij met trots familie noemt, neemt Connor het podium terug om te delen hoe onprofessioneel menselijk hij is geweest. Hoe de afgelopen vijf jaar van verdriet, pijn, liefde, plezier, dood en dansen de levenswoede hebben onthuld die op de dansvloer brandt. Een waargebeurd levensverhaal met een beetje bullshit over de felle controle die we over ons lichaam hebben als we het gevoel hebben dat we over weinig anders controle hebben. Over de omgeving die dans creëert en die helpt bij het verwerken, oefenen, onderzoeken, uiten en loslaten van het oncontroleerbare. 

Niemand die beter sensationele ruimtes van beweging bouwen dan multimedia- en installatiekunstenaar Boris Acket en beeldend kunstenaar en scenograaf Elsemarijn Bruys. Samen met de dansers ontwikkelen zij een omgeving van resonantie, vibratie, reflectie en vervorming, om een tastbare ervaring te maken op en naast het podium. Een luid, donker, flitsend, extatisch verlangen om te leven in vlees en bloed en de shit in alle richtingen op te schudden. Want als je om je heen kijkt zijn we allemaal Raging Against Various Elements. 

I.h.k.v. NEXTfestival

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

CHOREOGRAFIE EN REGIE: Connor Schumacher. GEMAAKT IN SAMENWERKING MET: Rex Collins, Mohamed Boujarra, Ahmed Al Gendy, Majon van der Schot, Ivan Ugrin & Cara Wittenhaus. MUZIEKSELECTIE & MONTAGE: Connor Schumacher. DRAMATURGIE: Maaike Schuurmans. SCENOGRAFIE / ARTWORKS: Boris Acket & Elsemarijn Bruijs. TECHNIEK/LICHT ONTWERP: Edwin van Steenburg.

Ontdek ons aanbod